| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
alexandra CASTOR

|
|
| Back to top |
|
 |
MaxADSL PELAGUS

|
Posted: Mon Jul 26, 2004 2:41 pm
Post subject: |
|
|
Aleks, može li se u karti vidjeti imam li kakav hormonski fleš.Nisam trudna, al kasni mi menstruacija( trebala sam dobiti mengu oko 21.7.), vrti mi se u glavi i bole me grudi sa strana.Stomak mi je ko bure.Nikad nisam bila bolesna ginekološki.
Drma li me neka klimakterična planeta?Olakšam si malo tretmanom al stvar je tu.  |
|
| Back to top |
|
 |
MaxADSL PELAGUS

|
Posted: Tue Jul 27, 2004 9:20 am
|
|
Curice od 40 i kusur godinica mogu ostat odjednom bez menge.Hormoni se nekako poslože i zavrnu pipu.Ja sinoć pričala sa ženama, i čula svakojakih priča.Jedna ovako, druga onako to prošla.Neke su mi rekle da su godinama osjećale nalete vrućine , neke su čak imale i odljeve pa išle u bolnicu, neke su poludile za seksom,
Svakakvih iskustava ima.Gledala sam si kartu.Puno ne kužim, al vidim da mi se Uran kreće preko kirona, možda je to.A možda Neptun pokazuje klimaks.Ja ne znam, zato sam mislila da li ima u astro medicini pokazetelj hormonskih promjena kod žena.
A što s muškarcima? Netko je rekao da je njima frka oko 50.-e godine!Postaju ko pubertetlije sa 50. godina.
Eto, bar nešto i muški da imaju  |
|
| Back to top |
|
 |
savic2007 SKAT

|
Posted: Tue Oct 26, 2004 2:51 pm
Post subject: Evo,iskustveno |
|
|
Citam ,pa evo iskustveno:U 18g sam dobila hormonski poremecaj,prvo se vodio kao Dg.amenorhoea (izostanak menstr.),pa kao Sy.P.C.O.(sindrom policisticnih jajnika)...I zavrsio kao malignitet indukovan estrogenima...verovatno indukovan dugogodisnjim terapijama do ....Sada sam na supstitucionoj terapiji estogenima ...kastraciona menopauza.Svo vreme lecenja dijagnoze i hormonske analize su bile dosta nepodudarne,zbunjujuce za Dr.S obzirom da je prestanak menstr. potpun u 26 god,pre bi to sve licilo na Climax precox(prerani klimaks) no oni su bili drugacijeg misljenja ....ishod znate.Dajte i meni savet :Kakav stav bi bio pozeljan u odnosu na sadasnju terapiju,i...aj pitacu sto sam upzorena na 2008 da pojacam kontrole?Mislim ,blagovremeno upozoren napola spasen.Srdacan pozdrav IVA  |
|
| Back to top |
|
 |
radmilam BELLATRIX

|
Posted: Sun Feb 06, 2005 11:36 pm
Post subject: Autor teksta je astrolog Predrag Pedja Radović |
|
|
Autor teksta je astrolog Predrag Peđa Radović
ASTROLOGIJA I HORMONI
(KAKO SE ZVEZDE POIGRAVAJU HORMONIMA)
ADRENALIN SE LUČI IZ NADBUBREŽNE ŽLEZDE KOJOM VLADA LAV, PA SU KOCKARI ROĐENI U TOM ZNAKU, PO PRAVILU, NEZAINTERESOVANI ZA SEKS. OSIM SLOMLJENOG SRCA, KAKVE SVE ORGANSKE PROBLEME IZAZIVA NEDOSTATAK LJUBAVI I LOŠA PLANETARNA KONSTELACIJA?
Organskih bolesti je sve manje, a psihosomatskih sve više. Klasična medicina je tu nemoćna, a i astromedicina, ma kako to apsurdno zvučalo. Jer, čak i laici znaju da Zodijak počinje sa Ovnom koji vlada glavom, a završava se sa Ribama koje dominiraju stopalima. Vaga vlada bubrezima, Saturn kamenjem, pa je logično da Saturn u Vagi uzrokuje stvaranje peska, a potom i kamena u bubregu. Slična analogija se može primeniti i na znak Strelca, pa Saturn u Strelcu stvara kamen u žučnoj kesi. Ali, ovo su sve organska oboljenja koja se lako otkrivaju ultra-zvukom, a uočljiva su i pri prvom pogledu na horoskop.
Međutim, nemogućnost dijagnoze nastaje kada se poremeti naše energetsko polje. Hronični stres i depresija su samo uvod u ono što zovem "drugi, nevidljivi krug Zodijaka", gde stres dovodi do pada imunološkog sistema organizma, pa se kao posledica javlja – hormonalni poremećaj.
ČETIRI ŽLEZDE ZA ČETIRI ZNAKA
Četiri žlezde u ljudskom telu su astrološki srodne sa četiri fiksna znaka: Bikom, Lavom, Škorpionom i Vodolijom. Tiroida ili štitna žlezda je srodna znaku Bika, nadbubrežna znaku Lava, polna Škorpionu, a hipofiza Vodoliji.
Hipofiza kontroliše rad svih hormona u organizmu, kao i žlezda sa unturašnjim lučenjem. Od nje počinje svaki hormonalni poremećaj, a koji će organ stradati zavisi od planetarnih konstelacija, kao i od samog načina života. Kroz dugogodišnju astrološku praksu došao sam do zaključka da stara astromedicina ne može dati odgovore na nove, sve učestalije hormonalne poremećaje, njihov uzrok i posledicu, kao i na sam način lečenja, stran klasičnoj medicini.
Jedna moja klijentkinja, vrlo emotivna a izložena dugotrajnim stresovima, postala je žrtva hormonalnog poremećaja. Zdrava, jaka i energična žena bila je sve iscrpljenija i bleđa, dok su lekari dugo lutali tražeći pravu dijagnozu. Pošto je rođena u znaku Ovna, sa Venerom u Biku u kvadratu sa Jupiterom, odmah sam posumnjao da je došlo do poremećaja u radu štitne žlezde, što su nekoliko meseci kasnije lekari i potvrdili. Venera vlada svim hormonima u organzimu, a njeni loši aspekti sa Jupiterom, Mesecom i Uranom uvek dovode do hormonalnih poremećaja. Bik dominira štitnom žlezdom pa je zato ona i obolela, a to je izazvalo dalje probleme sa metabolizmom i smetnje u radu srca, bubrega, pluća i drugih organa. Tiroida nije bila napadnuta. Poremećaj su uzrokovali depresija i hronični stres, s obzirom da moja klijentkinja čitavih pet godina sa mužem nije nije imala nikakve odnose, osim verbalnih sukoba i svađa. On je postao okoreli kockar i kod njega su ljubav prema ženi zamenili kladionica i tiketi. Ona je nedostatak ljubavi kompenzovala hranom: čokolada, torte i ostali slatkiši samo su prividno ublažavali emotivni bol.
Ne zaboravimo da je kundalini najjača energija u telu, smeštena u donjem delu kičme. Njome vlada Pluton, koji se u njenom horoskopu nalazi u prvom polju u kvadratu sa Marsom.
TELO NE MOŽEMO PREVARITI
Kundalini je seksualna energija i njeno nagomilavanje stvara veliku napetost i razdražljivost, a vremenom i uslove za hormonalne poremećaje. Poznato je da se ona oslobađa seksualnim činom ili – prosvetljenjem. Ali, sveci su na nebu, dok mi, obični smrtnici bez obzira na stepen duhovnog razvoja živimo nekim svojim ritmom. Bilo kako bilo, gomilanje kundalini energije stvara sve preduslove za poremećaj u radu neke od člezda sa unutrašnjim lučenjem. U ovom slučaju zbog Venere u Biku stradala je tiroida, a da se Venera u Škorpionu nalazila u kvadratu ili opoziciji sa Jupiterom ili Uranom, došlo bi do ozbiljnih problema u radu jajnika. Mesec u konjunkciji sa Neptunom često govori o vodenoj cisti na desnom jajniku koja nije primarno organsko oboljenje, već psihosomatsko, nastalo isto tako gomilanjem kundalini energije.
Zatim, suprug te klijentkinje je rođen u znaku Lava, a poznato je da svi Lavovi vole slavu, moć, vlast i imaju uspeha u poslu, a često su i dobri glumci. Oni koji nisu ostvarili ambicije uglavnom su kockari, o čemu govori i astromedicina. Nigde nema više adrenalina nego u kockarnicama, a on se luči upravo iz nadbubrežne žlezde, kojom vlada znak Lava. Višak adrenalina kod kockara utiče na manjak testosterona, pa su kockari, po pravilu, nezainteresovani za seks. Astrolozi bi rekli da se Ovan i Lav odlično slažu, ali bez jedne karike puca čitav lanac. Njoj je potreban muškarac, a ne kockar, pa tako ni hormonalna terapija za sada ne daje nikakve rezultate. Sopstveno telo ne možemo prevariti, podsvest je uvek jača od svesti, žena je uvek žena i traži muškarca, a u tome se nazire i izlazak iz tunela u kome se ona već godinama nalazi.
PRAVA EMOTIVNA VEZA
Da je sve ovo istina, svedoče i drugi, brojni primeri mojih klijentkinja koje su zdrave, iako imaju sve astrološke preduslove za hormonalni poremećaj. Na primer, devojka koja ima Mesec u konjunkciji sa Neptunom u Strelcu i u kvadratu sa Venerom u Ribama, morala bi imati probleme sa desnim jajnikom, stalnu opasnost od ciste, kao i neuredne menstruacije. Ona je od svega toga patila pre tri godine, ali kako se njena Venera u Ribama nalazi u konjunkciji sa Marsom i u trigonu sa Uranom u Škorpionu, ona nezavisno od svih bura i oluja koje emotivni život nosi, uz stalnog dečka uvek ima i ljubavnika, tj. izuzetno potentnog muškarca sa kojim provodi vesele noći kad god se razočara u ljubavi.
Osim toga, oni su pravi prijatelji, svako je slobodan i živi svoj ljubavni, erotski život, ali su uvek zajedno kada se bilo ko od njih nađe u nekoj nevolji, bila ona emotivne, poslovne ili druge prirode. Ta devojka mi je i otvoreno rekla: "Dosta mi je hormonalnih poremećaja, neurednih menstruacija, bolova u stomaku, problema sa levim i desnim jajnikom. Od kada imam redovan i zdrav ljubavni i seksualni život osećam se stalno u top-formi". Pri tome, ona redovno pliva (zbog Marsa u Ribama), bavi se aerobikom i u stalnom je pokretu, vesela i uvek nasmejana.
Neko će reći da ona ne ume da voli, da tu nema ljubavi već samo seksa, ali ona sama na to kaže:
"Ako sam za tri godine promenila tri dečka koje sam stvarno volele i ako imam prijatelja kome sam izuzetno privržena kao i on meni, u čemu je onda problem? Sve što radim, radim iz ljubavi. Uostalom, treba imati talenat za vođenje ljubavi, pa doživeti nešto dublje od samog erosa. Moje prijateljice to ne shvataju, a ja ne želim da im objašnjavam. Verovatno nikada neće ni shvatiti".
BIRAJMO NAČIN ŽIVOTA
Na žalost, robovi smo vlastitih navika kojih se narado odričemo, pa s godinama postajemo autodestruktivni. Žena nezadovoljna emotivnim, društvenim i poslovinim životom teško da će izbeći hormonalni poremećaj. Položaj Venere u jednom od četiri fiksna znaka može da ukaže na to koja će žlezda stradati. Već smo rekli da Venera u Biku u kvadratu sa Mesecom, Jupiterom i Uranom izaziva poremećaj u radu štitne žlezde. U muškom horoskopu, Venera u Škorpionu u kvadratu ili opoziciji sa Mesecom dovodi do manjka muškog hormona testosterona. Isti aspekt u ženskom horoskopu utiče na nizak nivo ženskog hormona estrogena. Neuredne menstruacije i problemi sa jajnicima su samo mali deo potencijalnih problema sa urinogenitalnim traktom.
Zatim, Venera u Lavu, u konjunkciji sa Marsom i u kvadratu sa Uranom u Škorpionu stvara povećanu količinu adrenalina koji se može odraziti na rad srca, a često uzrokovati i infarkt. Ovi aspekti nisu čisto organske, već hormonalne prirode. Venera u Vodoliji, u konjunkciji sa Uranom i u kvadratu sa Mesecom dovodi do poremećaja u radu hipofize, a da li će se javiti poremećaj u rastu, ravnoteži ili će hipofiza biti samo "okidač" za oboljenje nekog sasvim drugog organa, odrediće ne samo konstelacija planeta u času rođenja, već i način života koji smo izabrali. |
|
| Back to top |
|
 |
luche Kolekcionar životnih lekcija

Joined: 02 Feb 2004 Posts: 7901 Location: u zabludi da sam na pravom putu...
|
Posted: Mon Mar 14, 2005 5:41 pm
|
|
nisam sigurna je li ovo prava tema, a nekako nisam htela da malerišem i stavljam u topic rak
ovo je moja mala rođaka
smešni simptomi, ne mnogo jaki bolovi u stomaku, malo jača maljavost i još uvek nije dobila menstruaciju...
prvo su otkrivene ciste na jajnicima, okarakterisane kao bezopasne i kao nešto što će samo od sebe proći....
danas je saznala da su joj rezultati gotovi i da treba hitno dođe na nastavak ispitivanja (što ne liči na dobro)... tumor markeri su pozitivni (ako se to tako kaže), i sumnjaju na tumor hipofize ili nadbubrežne žlezde
ja stvarno ne znam šta da gledam, a i da znam presubjektivna sam....
bi li neko mogao nešto reći na ovu temu? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
luche Kolekcionar životnih lekcija

Joined: 02 Feb 2004 Posts: 7901 Location: u zabludi da sam na pravom putu...
|
Posted: Thu Mar 24, 2005 5:17 pm
|
|
| luche wrote: | | nisam sigurna je li ovo prava tema |
drago mi je da vam mogu saopštiti da su zorana i argus bili potpuno u pravu kada su tvrdili da je kod klinke u pitanju pogrešna dijagnoza, iako sam ja tvrdila da nema šanse jer su rezultati dva puta rađeni
ukratko, maloj praktično nije ništa, zamenili su njene rezultate sa rezultatima nekog drugog deteta  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
sasa PELAGUS

|
Posted: Fri Dec 30, 2005 4:22 pm
|
|
Luče, datum koji si označila kao početak problema, ne označava stvarni početak odnosno nastanak problema. Ono što mogu reći a vidljivo je iz tog datuma jest tranzit Ne 90 Pl. Pošto je Pl vladar 6 to nam označava samo "izbijanje " problema na vidjelo. Pošto sam Ne nemože donijeti takvu vrstu problema (ciste na jajnicima) Ne je doveo do proširenja - ekspanzije - samog problema, dok je sami nastanak bio vjerojatno ranije 1999-2000 godine. Vrlo lako je moguće da su ciste nasljednog karaktera s time da je to njoj nepoznata osoba (Ne)
Pošto su joj svi bitni za nju planeti (Pl, Ve, Mo) natalno nalaze u takvoj poziciji Pl 0 Ve 180 Mo da su na jednoj hrpi tako da svaki prolaz prolaz tim područjem može prouzročiti neki problem nažalost. I tad problem nailazi u seriji, da tako kažem, jer ide od jednog pa vrlo brzo preko drugog a zatim u kratkom razdoblju preko trećeg bitnog planeta gdje dolazi do "nakupljanja " negativnih vibracija i čovjek ima osjećaj da sve kreće nizbrdo.
A problem se može javljati u trenucima emocionalnih šokova i razdvajanja i to unutar kuće a i na ljubavnoj sferi života.
U sljedećem razdoblju treba obratiti pažnju na te ciste i općenito ženske spolne organe, pad imuniteta... sve što predstavljaju Pl,Ve i Mo odnosno bik i škorpija jer upravo Ju je prošetao preko Ve a preći će i preko Pl a ponovo će mu se "pridružiti" i Ne iz vodenjaka i raditi 90 na Pl te nemogu iz tih razloga isključiti ponovo iskakanje problema slično razdoblju s početka godine. Potrebno mijenjanje svakodnevnih navika života i izbjegavanje stresnih situacija kako unutar kuće (tko je tu strog?) tako i na ljubavnom planu ukoliko je to moguće.
A možda je rješenje i ljubav? Da se nije zacopala do ušiju? |
|
| Back to top |
|
 |
chiron OCULUS

|
Posted: Sat Feb 07, 2009 5:43 am
|
|
[quote="alexandra"]Pravilo broj 1 u astrologiji je DA NISTA NE MOZE BITI PRAVILO UVEK ZA SVE I SVAKOGA!
quote]
može može
pravilo br 1. se odnosi na prirodu uopće.
A po horarnoj (ili Froli TA) pravila kažu da se ima ta priroda ponašati po pravilima "PRAVE ASTROLOGIJE".
Kako sad to.
Chiron _________________ true or now! |
|
| Back to top |
|
 |
chiron OCULUS

|
Posted: Sat Feb 14, 2009 11:51 pm
|
|
Pozdrav,
raspisao sam se u topicu o autoimunim bolestima i diabetesu, pa da ne pejstam tekstove, vjerujem da ce tamo biti dovoljno informacija o hormonima.
Pročitao sam što Pedja Radovic kaze u svojim tekstovima o hormonima.
Sasvim se slazem sa tvrdnjom da astromedicina (stara astroloska grana) nije ni blizu današnjeg medicinskog i biologijskog znanja iako ima neke holističke prednosti u povezivanju cjeline sa bolešću.
Slažem se i sa opažanjima da Venera i bik simboliziraju štitnjaču. A venera i vaga simboliziraju ženske hormone zadužene za reprodukciju, te da Hipofiza može imati veze sa vodenjakom, točnije Uranom.
Ne slažem se sa poveznicama pripisanima lavu , niti sa poveznicama pripisanima testosteronu odnosno hormonima nadbubrežne žlijezde niti sa opservacijama o lavu i kockanju ili objašnjenju zašto neki nemaju hormonske poremećaje a trebali bi po njegovim pretpostavkama imati.
Kao ni sa time da ve sq ju rezultira hormonalnim poremećajem (obično se misli na nepravilnost ciklusa, te klimakterijske poremećaje).
Razlozi:
Klimakterijski i hormonalni poremećaji mogu imati veze sa sposobnošću tijela za obradu masnoća i/ili proteina što je jupiterova funkcija , odnosno funkcija jetra-gušterača hormona (koji nisu spolni).
Npr. postotak masnoća za muškarce u ukupnoj masi tijela je poželjan oko 15%, kod pada masnoća na 6-7% tijelu manjka masti i može spuštati razinu testosterona zbog štednje pri rasipanju energije. Jednako tako drastično povećanje udjela masti na preko 30% kod muškaraca direktno i indirektno smanjuje spolne kapacitete, oštećuje i spolnu želju i funkciju spolnosti, a to i dalje nema uzroka u hormonima. niti u kockanju. Niti je povezano sa znakom lava ili suncem .
Postotak masti kod žena poželjan je 22% (muški su 15%) i pad masti na mušku razinu od 15 posto je kritičan za spolne hormone.
Primjer kod anoreksije je izostanak menstruacije jednako zbog manjka masti kao i kod vrlo zdravih kineskih gimnastičarki ili drugih sportašica koje zbog naravi sporta padnu na manje od 15% masti u tijelu.
To su jupiter-venera aspekti direktno vezani za metaboličke procese tijela i nisu uzročnici hormonske vrste već posljedica od nekog drugog uzroka metaboličkih poremećaja.
Jupiter sam po sebi označava metabolizam i regulatorne mehanizme probave, a venera u bilo kojim aspektima , češće negativnim aspektima sa saturnom nego jupiterom može dovesti do bolesti upravo žljezda koje reguliraju spolne ritmove, dok jupiter može poremetiti metabolizam masti i proteina na razne načine pa i naglim debljanjem i mršavljenjem, što su i drugi u topicu primjetili.
Klimakterijski početak ima , kao i ulazak u pubertet direktne veze sa uranom kao neponovljivi događaji u biološkom životu čovjeka i jednom samo taj planet u životu čovjeka može napraviti ciklus, dok brže planete mogu donijeti manje stvari od ulaska ili izlaska u reproduktivnu dob.
Ako su razlozi razumljivi please diskusija ...
prilog citat:
Jansky: Introduction to holistic medical astrology : Uranus - sexual development and choice.
Medicinska astrologija je next step nakon astromedicine pa Pedji, ako nije kasno - krenuti tim putem je budućnost.
Već je ispravno uočio da su bolesti budućnosti hormonalni i imunološki.
Mnogi astrolozi to već dugo prognoziraju. Ja također već godinama , a temeljem sporih tranzita Urana i Neptuna .
I jako je kompleksno i za medicinu , pa i medicinsku astrologiju, daleko kompleksnije od simplifikacija astromedicine ili opažanja ponekog primjera i slučaja studije bliskih primjera sa tvrdnjama koje se nisu promjenile . Čisto sumnjam da su muškarci iz primjera išli testirati npr. svoj testosteron.
Osim toga ima i drugih hormona, osim navedenih. Oxitocin npr. važan za maženje i bliskost, testosteron kod žena, dihidrotestosteron kao derivat štetni koji uzrokuje tzv. androginu mušku ćelavost, a znak je viška testosterona iz opće kulture itd.
Radije bih da se astrići uključe s nama koji istražujemo temu dalje jer nećemo daleko odmaknuti sa otprilike zaključcima.
orto-astrolozi tipa sasa i argus su već pokazali kako to konkretno funkcionira bez dilema - znači astrogija može biti i sasvim sasvim sigurna u svoje procjene bez dvoumica.
Samo komentar i poziv u topic koji se bavi hormonima vezanim za autoimune bolesti i diabetes..
Chiron _________________ true or now! |
|
| Back to top |
|
 |
radmilam BELLATRIX

|
Posted: Sun Feb 15, 2009 1:27 pm
Post subject: chiron |
|
|
Pedja Radovic nije na netu (ni na ovom forumu ni na drugim) a ja ne bih da u njegovo ime pisem.
Pedjin tekst sam ja zalepila uz njegovo odobrenje. Jos tada je imao dodatke, nesto o cemu si ti napisao (o ostalim hormonima i dr.).
Ne moze sve u jedan tekst da stane pa i dosta vremena je proslo od kada je tekst Pedja napisao, pa sam ga procitala, pa dok sam ga ja nalepila (sve u svemu par godina, to je Pedjin rani rad, pre 1990.g.), pa i od tada do danas.
Samo je bila moja zelja da se o ovome pise, razmislja. |
|
| Back to top |
|
 |
radmilam BELLATRIX

|
Posted: Sun Feb 15, 2009 2:18 pm
Post subject: hej |
|
|
| chiron wrote: | Pozdrav,
... Pročitao sam što Pedja Radovic kaze u svojim tekstovima o hormonima.
Ne slažem se sa poveznicama pripisanima lavu, niti sa poveznicama pripisanima testosteronu odnosno hormonima nadbubrežne žlijezde
Chiron ... |
Izvini sto ti kasapim tekst, ovako mi je jednostavnije za komunikaciju.Nema ljutis?
Ne mogu da ti pisem o drugim horoskopima jer nemam odobrenje ljudi ciji su. Mogu iz svog primera.
Lucenje adrenalina, rad nadbubrega ima direktne veze sa kvadratom marsa koji je jos retrogradan u lavu i venere u skorpionu. (Da ne trazis horoskop ako te zanima, 26.12.1962. Beograd, oko 16:30)
Mars u lavu zapaljivo reaguje na uvrede, ponizenja, nepravde ucinjene slabijima (cesto sam ja bila taj slabiji a kako Goran Milekic rece, Mars u lavu kukavica zbog dece, pa kukavicka reakcija da deca ne trpe...) ...
Retrogradni mars okrece bes ka sebi, jer sam mislila da ne treba da odreagujem besom, da treba da precutim, pa potiskujem i bes jer sam kukavica i ...
Kod besa, nadbubreg pojacano radi, nivo adrenalina skace. Ako se ne potrosi, eto problema.
Aritmije, tahikardije.
Imala sam alopeciu areate (brzo se oporavila).
Menstrualni ciklus, uredan. T3 i T4 u normali. Lupanje srce kada mirujem i / ili u snu. Trpela je stitnjaca, naravno, ali samo malo je uvecana. Trpela je ali nije u njoj uzrok. Dva puta gusenje, jedno nocu, kao stisak za grlo, vrlo neprijatno budjenje nisam mogla da dodjem do daha.
Inace, cesto je rezultat pojacanog rada nadbubrega - alopecija areate.
Uzrok bes (koji sam potiskivala) - poremecaj u radu nadbubrega, pojacano lucenje adrenalina, uticaj na rad stitnjace i drugih zlezda a ,,strada,, slaba tacka. Bilo ne povratilo se. Odbila sam lekove za stitnjacu kod prvog lekara. Na srecu. I hvala Pedji. I hvala drugom a cuvenom doktoru kod koga sam otisla, koji mi je sve objasnio, i nesvesno ,,ponovio,, Pedjine reci. Hormoni uticu jedni na druge, rade povezano, medjuzavisni su. Moglo je jos svasta-nesto da mi se desava da se nisam opametila uz njihovu pomoc. Izlecila se bez lekova.  |
|
| Back to top |
|
 |
|