| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
chiron OCULUS

|
Posted: Sat Feb 14, 2009 6:20 pm
Post subject: |
|
|
hvala na zahvali, sad i mene zanima sto sam zakljucio u ono malo minuta i jeli to isti ili slican tip analize ili ce se pokazati drugacije ... jel to negdje ovdje na forumu okaceno ili je islo drugim putem ? sasa? ti i tako sve znas pa skraceno...
htio bih prenijeti fragmente iz modela koji poducavam i razvijam pa sam zato isao step by step korake. Sasha i astrid su vec primjenjivali , a vjerojatno i drugi takav pristup "real life " gledanja problema i vrlo malo prostora ostaje za upitnike , greške ili samoobmane pri analizi i zakljucku.
Doduse uran moze biti i mozak i hipotalamus i dnk sam po sebi i cijevi i prozirne tvari (hrskavica, leća u oku) ... apliance mora biti sužen na sustav jer su sve to makro-mikro medjuleveli i ako je dosljednost na odredjenom levelu , chart funkcionira u tom levelu u cijelosti bez prilagodjavanja i tumacenja izvan astrologije ili izvan činjenica.
nisam odgovorio milenim , ali cu, jer ima neka opazanja koja nisam gore uocio, a trebao sam .
chiron _________________ true or now! |
|
| Back to top |
|
 |
Mrs_Parker RIGEL

|
Posted: Sat Feb 14, 2009 6:40 pm
|
|
Hvala ti na trudu chiron. Kartu sam stavila samo kao dobar primer za bistrenje i razmisljanje jer je problem neuhvatljiv a ja mogu dati sve povratne informacije. Licno sam odustala od traganja.
Zasto je ovaj natal bitan na ovom topiku? Zato sto je u njmu skriven odgovor za haotican i manje-vise svojeglav i nepredvidiv imuni odgovor.
Za sada je funkcija svih organa sacuvana kao i adekvatan nivo svih hormona. Istina hormoni nadbubrega cekaju na ispitivanje.
Ali, antitela postoje skoro na sve. Nema tog testa na koji necu biti ultra pozitivna danas a sutra apsolutno negativna. To zadaje lekarima velike glavobolje te sam ih do daljnjeg postedela svog prisustva
Npr. lekar posumnja na Lupus. Nalazi to 100% potvrde. Znajuci za moju "prirodu" trazim da se nalazi ponove i normalno nema vise ni jedne potvrde.
Na testovima na viruse cesto je prisutan tzv. tipicno lazno pozitivni nalaz.
Dajem lazno pozitivan nalaz i za TBC bubrega, i za Boreliozu, i za Sjegren...
Hasimoto je tu postojan godinama ali svi hormoni sasvim ok, takodje i svi polni. Ginekoloski sjajna.
Imunogoblulini su cas tu cas ne.
Akutne faze u stvari ne postoji no hronican tok sa ravnomernim pogorsanjem koje iscrpljuju ceo organizam koji ipak u sustini ostaje nepovredjen.
Znaci iscrpljenost fizicka te psihicka je stalna i u progresiji, temperatura od 37.5 vec 16 godina je stalna (govori u prilog tome da se neka borba ipak vodi), antitela na stitnu zlezdu i antitela na glatke misice su stalna kao i coxsackie virus.
Sve ostalo je hirovito kao mlada pred vencanje. _________________ na putu do Neptuna |
|
| Back to top |
|
 |
Mrs_Parker RIGEL

|
Posted: Sat Feb 14, 2009 6:48 pm
|
|
| chiron wrote: | hvala na zahvali, sad i mene zanima sto sam zakljucio u ono malo minuta i jeli to isti ili slican tip analize ili ce se pokazati drugacije ... jel to negdje ovdje na forumu okaceno ili je islo drugim putem ? sasa? ti i tako sve znas pa skraceno...
|
Evo imam ja. To je iz novembra 2005.
Juhuuuu ... happy bithday ....
Nadam se da će te obradovati ovaj poklon. Baš zanimljivo da je emisija započela sa pitanjima o zdravlju, od kojih je tvoje bilo treće po redu. Nadam se da će ti odgovor koji je pao baš na MLAD MJESEC donijeti neki nov početak !!!!!!
DAMIR: Ja molim dragu kolegicu da se u astrologiji drži bazičnih stvari, a one kažu slijedeće:
Tko god ima u horoskopu u polju simptoma 3 ili više planeta od kojih su dvije transcedentne, uvijek su to znak egzotičnih bolesti koje mogu biti ili na DNK razini, kao što je u ovom polju Uran ili na razini autoimunog reagiranja kad nam tijelo imunološki reagira protiv samoga sebe. To su dijagnoze u toj razini. Znači to je u redu.
Drugo, tko ima u polju zdravlja, u polju kroničnih bolesti Jupiter makar i u lošim aspektima, on štiti od životnih opasnosti, ali ne i od onih maltretaža koji mogu cijeli život trajati. To ona također ima.
Zatim, tko ima Saturn u polju zdravlja, ti ljudi najčešće imati kronične smetnje koje nisu u pravom smislu bolesti da ubijaju ili oštećuju, ali su kronične. Dakle, životna opasnost ovdje je isključena, ali se maltretira kroz dugi niz godina.
Prema tome ona odrađuje svoje aspekte.
Nadalje, pogreške u dijagnozama mogu dovesti do ozljeda ako se Neptun nalazi, a kao što se nalazi ovdje povezan sa poljima zadravlja, kroničnih i akutnih, i to baš u polju ozljeda, nezgoda, dakle falše dijagnoze, egzotične bolesti, nije život ugrožen, kronične smetnje, imunološkoj, finoj neurološkoj ili hormonalnoj razini praćeni nejasnim simptomima po cijelom tijelu. Dakle većina ovih dijagnoza zapravo spadaju u tu tzv. Neptunovu zamršenu vrstu i nalazi se u okultnoj kući. To je ono što bi u srednjem vijeku proglasili za višu silu, magiju ili neznam šta, a danas znamo da se radi o finim biološkim mehanizmima, jer kako je pisao jedan medicinski astrolog, stručnjak za astrologiju, Neptun - to su svi oni toksiniu tijelu koji mogu biti i otrov i lijek. Tu spada limfa, tu spadaju žlijezde, rad štitnjače. To su oni najfiniji mehanizmi gdje u tek nekoliko zadnjih desetljeća nalazila i pokušala jedan dio njih pratiti.
Godine kada se to dogodilo, za početak 1992 aktivirao se Uran i Pluton - Pluton simbolizira životnu opasnost ili privid ugroženosti života i općeg imuniteta tijela, a Uran označava poremećaj upravo poput štitnjače ili rada hipofize, dakle najsofisticiranija kontrola tijela. To je triger koji se tu aktivirao sa tranzitom Jupitera - a 1999. odnosno 2002 ili 2004 god. su samo kasnije manifestacije na manje tranzite kao što su Saturnovi ili Uranovi tranziti.
Ovakvi aspekti kad se aktiviraju mogu mijenjati forme i oblike kao što se kod nje iz jednog u drugi, iz drugog u treći a pol toga su imonološki žljezdana oboljenja, pa su opće sistemske bolesti, a ne prestaju najmanje 15 godina, jer kod ovako teških aspekata – pola Saturnovog ciklusa je stvaran, najčešće minimalan rok na koji se mora računati. Na žalost još malo trpiti, još jedno tri godine, dok ne prođe pola Saturnovog ciklusa, a odradili smo 12, to znači dvije do tri godine još – nama treba vremena.
Što će se dogoditi tada?
Za oko dvije godine Saturn će doslovno biti na onom istom mjestu gdje je bio Jupiter kad je započeo cijeli ovaj niz simptoma, ima te dvije planete u polju zdravlja, te transcedentne, i on jedini je jači od Juptera pa mu može izbiti te simptome i vratiti ih u prvobitno stanje, ali ostaju ona oštećenja u tijelu koja tijelo po medicnskim zakonitostima ne može vratiti. Tu spadaju poremećaji u radu štitnjače, tu spadaju poremećaji u radu imunološkog sustava, tu spada ovaj Hašimotov sindrom, međutim, riješit će se ove periferne infekcije kao što su infekcije uzrokovane virusom, borelioze itd..Imunitet će se početi vraćati 2007 približno, plus nekoliko mjeseci. Ne stignemo više i jako mi je žao, ali vjerujem da je i ovo samo za sebe maksimalno što se može.
************** _________________ na putu do Neptuna |
|
| Back to top |
|
 |
chiron OCULUS

|
Posted: Sat Feb 14, 2009 7:17 pm
|
|
| Mrs_Parker wrote: | Sada bi ovo trebalo sve lepo rasclaniti. Mozda sam dosadna, ali sam u dusi matematicar
Znaci:
Neptun je ono na sta reaguju T-linfociti.
Pluton je vojskovodja koji vodi T-linfocite.
Pluton je kortizol.
To je jasno.
Narocito je jasna prva definicija jer ta borba jeste nejasna i nepotrebna i nastaje zbog zabune.
Jasno je i zasto je Pluton vojskovodja jer to nije jedna bitka no vecna bitka.
Ono sto nije jasno su T-linfociti. Sta su oni s obzirom da ih ima dve vrste. Jedni nose informaciju, tj pamcenje a drugi su vojnici.
Sta bi onda oni bili? Merkur i Mars?
Nije mi jasno ni njihov vek trajanja. Koliko znam, timusna zlezda se posle puberteta polako gasi. |
Ima mnogo vrsta stanica koje imunološki sustav koristi: makrofagi, leukociti, limfociti... Limfociti se kao i većina stvaraju u koštanoj srži, rastu, potom putuju do jetre gdje se educiraju, pa to thymusa gdje se dodatno obrazuju, selektiraju... Postoje i B limfociti.
Od ovih T-(thymus educated) limfocita koji su prošli selekciju i obrazovanje najčešći su oni koji pamte (oko 65%) i killeri.
Neki koji prođu obrazovanje i označavanje peptidima za prepoznavanje neprijatelje mogu autonomno djelovati bez dogovora sa imunološkim sustavom (nazovimo ih šerifi ili rangeri), neki se otmu selekciji Thymusa i plivaju unaokolo. Koncept njihova stvaranja se formira u Thymusu u mladnosti, a kasnije thymus zakržlja i uloga mu ostaje samo obrazovanje i dozrijevanje limfocita, te produkcija dvaju hormona rasta. Dakle ne odumre nego radi dalje.
Limfociti su dio "adaptivnog imunološkog sustava", znači onog koji može zapamtiti neku opasnost (npr. infekciju nečime ili poremećaj za koji je kompetentan da ga suzbije) i promptno reagirati.
razvoj u wiki:
The formation of lymphocytes is known as lymphopoiesis. B cells migrate to the spleen and mature into B lymphocytes, while T cells migrate to and mature in a distinct organ, called the thymus. Following maturation, the lymphocytes enter the circulation and peripheral lymphoid organs (e.g the spleen and lymph nodes) where they survey for invading pathogens and/or tumour cells.
i u nastavku odgovor na druga pitanja:
The lymphocytes involved in adaptive immunity (i.e. B and T cells) differentiate further after exposure to an antigen; they form effector and memory lymphocytes. Effector lymphocytes function to eliminate the antigen, either by releasing antibodies (in the case of B cells), cytotoxic granules (cytotoxic T cells) or by signaling to other cells of the immune system (helper T cells). Memory cells remain in the peripheral tissues and circulation for an extended time ready to respond to the same antigen upon future exposure.
They live weeks to several years[4], which is very long compared to other leukocytes.
Što se sad kompletirala slika zar ne.
Sad kad to znamo, vidimo da je ta vrsta leukocita posebno dugoročna sorta, prilično velikih sloboda u tumačenju i pamćenju neprijatelja, sklona interpretiranju, kola unaokolo i dojavljuje , te sprema stupice. Odvlači neprijatelje ili njihove ostatke u limfne čvorove i tamo eliminira.
To bi bila neptunova sorta.
Merkurova sorta imunoloških stanica (dok smo još na imunitetu) je brzoreagirajući imunitet tipičan za dišne organe, površinu kože i tjelesne otvore , nipošto sluzavi ambijent kao limfa, plazma, crijeva itd.
Neki enzimi imaju veću protektivnu ulogu nego leukocitske stanice i tijelo ih luči npr. u sluznici ustiju, spolnim otvorima itd. Jedan takav enzim je toliko brz (karbohidraza) da može obaviti do 40 000 radnji u minuti i neutralizirati toliko štetnika koji se usude ući u te otvore. Drugi, lijeni lizocim koji uništava bakterije ima oko 30 procesa u minuti.
Nalaze se u - sluzi otvorenih sluznica . Svih ih dakle tijelo proizvodi iz minerala, hormonskih ili vitaminskih prekursora ili uz njihovu pomoć i drugih materijala.
Sluzi tjelesne su njihovo stanište, poznato je oko 3000 enzima, a pretpostavlja se da ih ima 12 000.
Proizvode ih mnoge žljezde slinovnice, ali i makro žljezde poput gušterače koja ne luči samo insulin nego i enzime za probavu, baš kao i jetra. Enzime uglavnom u općoj kulturi poznajemo kao probavne faktore a daleko od toga da samo takvi postoje.
Leukociti , kao dio obrambenog sustava čine oko 1% krvi, a neutrofili koji traju od 6 sati do par dana spadaju u kratkoživuće, dok upravo limfociti spadaju u vrlo vrlo dugoživotne, slonovskoga pamćenja i velikim ovlastima u koje spada ubijanje stanica koje su hiperaktivne ili se pojačano dijele ili su genetski mutirane po nekim obilježjima pa se mogu smatrati
- tumorski alterirane (promjenjene)
- virusno promjenjene
- zaražene izvanjskim oznakama ili napadnute bakterijama ili nečime.
Tjelesne stanice koje imunološki sustav koristi u biti nisu vjerojatno krive osim ako dolazi do neptunove vrste autoimunih bolesti, jer u biti nisu u pravom smislu inteligentne, ali su u mnogome autonomne.
Kod hashimota se i limfociti i leukociti skupljaju na mjesto upale koju signaliziraju antitjela (proteinski obilježene stanice).
Problem napada i povećanja imunoloških stanica je - pluton. Policija s previše ovlasti a slabim informacijama ili slabim obrazovanjem .
Problem hiperprodukcije stanica nekog organa koje tijelo ne zna drugačije riješiti pa poziva plutona ....
Da je pozvalo neptuna , to bi se vidjelo po hiperprodukciji leukocita i limfocita što
nije isto kao - koncetracija istih na ciljana mjesta u tijelu, a u ostatku tijela normalna razina istih.
Tako stvar postaje holistički, astrološki i medicinski jasna.
Tako sad tvoja natalna karta svakome astrologu koji je povezao simboliku sa činjenicama o funkciji svake pojave - postaje toliko logična i jasna da se može samo fascinirati ljepotom astrologije i njenom dubinskom veličinom i autentičnošću.
Jesam li upotrijebio ijedan mit da bih objasnio kartu ?
Nijedan zar ne.
Chiron _________________ true or now! |
|
| Back to top |
|
 |
Mrs_Parker RIGEL

|
Posted: Sat Feb 14, 2009 7:42 pm
|
|
| chiron wrote: | Ima mnogo vrsta stanica koje imunološki sustav koristi: makrofagi, leukociti, limfociti... Limfociti se kao i većina stvaraju u koštanoj srži, rastu, potom putuju do jetre gdje se educiraju, pa to thymusa gdje se dodatno obrazuju, selektiraju... Postoje i B limfociti.
Od ovih T-(thymus educated) limfocita koji su prošli selekciju i obrazovanje najčešći su oni koji pamte (oko 65%) i killeri.
Neki koji prođu obrazovanje i označavanje peptidima za prepoznavanje neprijatelje mogu autonomno djelovati bez dogovora sa imunološkim sustavom (nazovimo ih šerifi ili rangeri), neki se otmu selekciji Thymusa i plivaju unaokolo. Koncept njihova stvaranja se formira u Thymusu u mladnosti...
Limfociti su dio "adaptivnog imunološkog sustava", znači onog koji može zapamtiti neku opasnost (npr. infekciju nečime ili poremećaj za koji je kompetentan da ga suzbije) i promptno reagirati.
...upravo limfociti spadaju u vrlo vrlo dugoživotne, slonovskoga pamćenja i velikim ovlastima u koje spada ubijanje stanica koje su hiperaktivne ili se pojačano dijele ili su genetski mutirane po nekim obilježjima |
Dao si mi potvrdu onoga u sta i sama vremenom sve vise sumnjam. Izdvojila sam delove koji su meni bitni i dopunila cinjenicama... o tome smo Sasa i ja dosta razgovarali.
Elem jedna od konstanti u analizama je stalni poviseni broj linfocita.
U 10-toj godini dobijam retku mada ne opasnu bolest koja je inace cesto nepoznatog uzroka a vodi se kao preterana reakcija organizma na nesto, tj neka vrsta vaskularne alergije. Jednostavno ime joj je Purpura ili Henoch-Schönlein purpura. Obicno ima jedan ciklus. Meni je bila u vise uzastopnih ciklusa i u tezem obliku, u jednom trenutku kombinovana sa iskompliciranom varicelom. Uzrok nije nadjen, mada je najcesci uzrok u alergiji na toksine koje oslobadjaju neke bakterije.
Mislim da je to to pamcenje koje nose moji limfociti i koje se aktiviralo pri prvoj krizi - teskom porodjaju carskim rezom sa predoziranom anestezijom.
Treba samo uraditi tu malu sitnicu, tj naci na sta moj organizam tako reagira odbranom.
Hvala ti na otvaranju vidika i to bez mitologije.  _________________ na putu do Neptuna
Last edited by Mrs_Parker on Sat Feb 14, 2009 7:44 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
chiron OCULUS

|
Posted: Sat Feb 14, 2009 7:43 pm
|
|
Jako me obradovalo.
Analiza je bila bazična, u skladu sa stvarnošću tvoga opisa bolje nego sam očekivao da ću poloviti.
To je vjerojatno od povišenog adrenalina tokom emisije koncetracija bolja.
Mnogo toga još ne mogu posložiti
Sad radim na hormonalnom sustavu i mislim da je on najbliže astrologiji zato jer se tek sada biologija dovoljno približila.
Već godinama radeći na slučajevima autoimunih bolesti, neplodnosti i slično otkrivam novi level medicinske astrologije, bolji nego sam i u svojoj teen-age dobi sanjao da ću za života naći u astrologiji.
Ne zahvaljujući razvoju astrologije, nego zahvaljujući razvoju biologije zadnje desetljeće.
SAd je ta vrsta istraživanja - operativno.
Evo kako se objasnilo mnogo toga , odnosno da je neptun zapravo majka imunosti, dugoročne imunosti. Moja , naizgled bezazlena tvrdnja koju ponavljam, a sve se poklapa.
ILi gore gdje sam za diabetes kazao zašto on nije problem slatkog ni činjenično ni uzročno.
Hormonalni sustav se poremeti kod autoimunih bolesti. To nije medicina organa , makro svijeta, ni drevna medicina simptoma i zakrpe koja polako postaje neefikasna.
Hormonalni i genetski sustavi su izgleda točno ti cirkadijski ritmovi koji određuju kada će se nešto dogoditi u tijelu drukčije.
A astrologija ima alat za prognostiku i razumijevanje tih ciklusa
Falilo je samo dovoljno znanja u biologiji samoj da se to ispravno asocira
Nakon toga, moguće je da će mitska osnova astrologije biti potpuno suvišna u primjeni medicinske astrologije.
U mojo praksi već , vidi se , nema mitova, ni dvosmislenosti. Doduše samo u medicinskom dijelu priče
Mars odavna već nije ares, nego testosteron i adrenalin. Pluton nije mitološko biće nego cirkadijski ritam hormona kortizola itd. itd. pisat ću o tome u hormoni. sorry
I sad trebam mozgove koji su astrološki educirani, da na tome rade dalje, pa doddjoh u forum ovdje. Skroz drukčije, a potpuno astrološki rad. Bazično astrološki rad.
:-) _________________ true or now! |
|
| Back to top |
|
 |
Mrs_Parker RIGEL

|
Posted: Sat Feb 14, 2009 7:52 pm
|
|
| chiron wrote: | Hormonalni i genetski sustavi su izgleda točno ti cirkadijski ritmovi koji određuju kada će se nešto dogoditi u tijelu drukčije.
A astrologija ima alat za prognostiku i razumijevanje tih ciklusa
Falilo je samo dovoljno znanja u biologiji samoj da se to ispravno asocira
|
Apsolutno! I sama pokusavam doci do tih znanja, jer sam shvatila da prosta podela, kakva je pretezno u astrologiji u opticaju, ne vodi istinskim uvodima.
Trenutno sam bas po pitanju imuniteta u traganju u kojem mi mozda mozes pomoci. Sasvim nenadano sam dobila informaciju da je pankreas, osim funkcija za koje znamo, jedan od presudnih cinilaca u imunitetu. Informacija je provereno tacna, samo ja nisam dobila ceo uvid, te tragam za tom njegovom funkcijom. Da li ti znas vise o tome? Istina, koja predocava da je kancer pankreasa najsmrtonosniji i neizleciv, govori u prilog tome da on ima vise funkcija od onih koje su svakome poznate. _________________ na putu do Neptuna |
|
| Back to top |
|
 |
chiron OCULUS

|
Posted: Sat Feb 14, 2009 11:01 pm
|
|
| Mrs_Parker wrote: | I sama pokusavam doci do tih znanja, jer sam shvatila da prosta podela, kakva je pretezno u astrologiji u opticaju, ne vodi istinskim uvodima.
Trenutno sam bas po pitanju imuniteta ...
Sasvim nenadano sam dobila informaciju da je pankreas, osim funkcija za koje znamo, jedan od presudnih cinilaca u imunitetu. Informacija je provereno tacna, samo ja nisam dobila ceo uvid, te tragam za tom njegovom funkcijom. Da li ti znas vise o tome? Istina, koja predocava da je kancer pankreasa najsmrtonosniji i neizleciv, govori u prilog tome da on ima vise funkcija od onih koje su svakome poznate. |
Očito smo u istome smjeru krenuli. Ikakav link na temu ako je informacija online dostupna ili mali hint u kom smjeru da se ide?
Nabacit cu nekoliko tema (uvijek je stvar redukcije) :
beta cells are also somewhat influenced by the autonomic nervous system. The signalling mechanisms controlling these linkages are not fully understood.
-----riječ je o beta stanicama koje proizvode insulin.
Glucagon production appears to be dependent on the central nervous system through pathways which are yet to be defined.
..... riječ je o drugom hormonu pankreasa, glukagonu...
Glukagon je hormon kojeg obilno koristimo u gladovanju, namjernom ili nenamjernom ili stresu a kada tijelo nema energije, pa je od straha npr. dobije u roku odmah. Pritom se služi pankreasom koji izbacuje antagonist hormon insulinu - glukagon. Rezultat je pražnjenje zaliha glikogena iz jetre i mišićnih stanica pa se pojavi energija (glukoza) u krvi.
Dugoročno gladovanje, dugoročni stres, ponavljani zahtjevi ovog tipa mogu naučiti tijelo mnogo toga da ono ponavlja stvari zbog istog onog mehanizma kojim se mi astrolozi bavimo - mehanizmom sličnosti, mehanizmom analogija..
Release of insulin is strongly inhibited by the stress hormone norepinephrine (noradrenaline), which leads to increased blood glucose levels during stress.
...... riječ je o stresnom hormonu marsa i/ili plutona u derivatu....
Neurotransmiteri (mozak, hipotalamus, hipofiza) mogu trenutno zaustaviti proces probave ili ga prigušiti i oslobađanje šećera u krvi. To je otprilike mehanizam koji koristimo nakon ručka ako idemo trčati ili imamo naglo puno važnija posla jer nas je nešto napalo i probudimo se superbistri iz popodnevnog drijemeža nakon ručka. Hrana stoji i čeka svoj red dok se ne smirimo i vidimo da nema hitnoće.
.....lučenje žučnih soli i digestacija masti zahtijeva enzim lipazu iz pankreasa....
toliko o šećernoj žlijezdi ili pankreasu. Ona, a ne jetra proizvodi male mašinice - enzime za probavu masti (negdje sam već naveo da imaju kapacitet od 200g masti/h
Nakon ubacivanja žučnih soli (koji su od kolesterola složeni i 5x koncetrirani u žučnoj vrećici jetre) pankreas ubacuje enzim lipazu koja zapravo razbija masnoće, ali samo zahvaljujući emulzifikaciji koju je pripremila jetra. preko kanalića žuči (koji se nalaze u pankreasu i jetri i povezuju ih kroz crijevo) žuč se za vrijeme istoga obroka upija i po nekoliko puta tako koncetrira u jetri i alkalizira i ponovo ispušta. Dakle ta dva organa surađuju i poslije njih su samo metri i metri crijeva, odnosno nijedan organ do izlaska hrane van, a prije njih je obična cjevčina ili jednjak. Njih dvije su praktično sve. Rade skupa i zajedno. Sva naša energija ovisi o njima dvjema.
.....
The sympathetic nervous system (via Alpha2-adrenergic stimulation as demonstrated by the agonists clonidine or methyldopa) inhibit the release of insulin. However, it is worth noting that circulating adrenaline will activate Beta2-Receptors on the Beta cells in the pancreatic Islets to promote insulin release.......
Iz ovoga se zaključi lako da simpatički nervni sistem može zbog "viših" razloga : obustaviti, blokirati, obrnuti , prekinuti, anulirati, neupotrijebiti svaki proces stvaranja energije u stanicama iz bilo kojeg razloga preko niza mehanizama.
Informatori iz jetre i pankreasa imaju i složen sustav dojavljivanja i međusobno su povezani . Npr želudac i pankreas sam prije izložio da komuniciraju pri probavi neovisno o mozgu, dojavljujući koji sadržaj je na traci koristeći transmitere (neuroprijenosnike), iste tvari koje koristi i mozak za signalizaciju, jednako kao što ih i proizvodi.
Crijeva također proizvode npr. dopamine i druge droge za zadovoljstvo ili alarme za opasnosti.
tajna je u hormonima i transmiterima : regulatornim i informativnim poveznicama funkcija organa.
Posljednje objašnjenje i najznanstvenije do sada za fenomen debljanja i pohrane masti je upravo u adaptaciji tjela na mogući nedostatak hrane , pa je razvilo u prapra vremena mehanizam pohrane masti, kojeg danas , kad je hrana dostupna i nema dugih pauza, zloupotrebljavamo...
To je razlog zašto možemo živjeti barem 40-50 dana baz grama hrane ako smo zdravi i što pankreas onda ne luči insulin već glukagon koji razgrađuje oko 60% masti i 40 % mišića (proteina) i to vrlo selektivnim redom , najkasnije razgrađuje srčani mišić, te masti iz mozga .
pametno neko tijelo. _________________ true or now! |
|
| Back to top |
|
 |
Mrs_Parker RIGEL

|
Posted: Mon Feb 16, 2009 2:16 am
|
|
| chiron wrote: | | Mrs_Parker wrote: | | Sasvim nenadano sam dobila informaciju da je pankreas, osim funkcija za koje znamo, jedan od presudnih cinilaca u imunitetu. |
Očito smo u istome smjeru krenuli. Ikakav link na temu ako je informacija online dostupna ili mali hint u kom smjeru da se ide?
|
Informacija je dobijena usmeno od jednog lekara klasicne medicine i alternativne medicine iz Rusije. Obaska sto je po njemu cela moja problematika u svom zacetku i razvoju rezultat poremecaja u radu pankreasa.
Tragala sam po netu na tu temu i dobila neke potvrde. Moram da procesljem linkove...
Hint... nema kancera nigde bez loseg pankreasa. _________________ na putu do Neptuna |
|
| Back to top |
|
 |
radmilam BELLATRIX

|
Posted: Mon Feb 16, 2009 7:42 pm
Post subject: znaci |
|
|
znaci dobar, integrisan saturn u horoskopu, dobra funkcija pankreasa  |
|
| Back to top |
|
 |
Mrs_Parker RIGEL

|
Posted: Tue Feb 17, 2009 12:23 am
|
|
Zasto SA? Meni SA nije pao na pamet po pitanju pankreasa. Objasni malo molim te  _________________ na putu do Neptuna |
|
| Back to top |
|
 |
|