Astro-art.NET :: Astrologija - forum :: View topic - Eticki kodeks
Welcome Guest: Register | Log in

FAQ | Search | Memberlist | Usergroups

Kombinacija

Znak: Podznak:

Saznajte svoj podznak!

Opisi znakova - Ovan Opisi znakova - Bik Opisi znakova - Blizanci Opisi znakova - Rak Opisi znakova - Lav Opisi znakova - Devica Opisi znakova - Vaga Opisi znakova - Škorpija Opisi znakova - Strelac Opisi znakova - Jarac Opisi znakova - Vodolija Opisi znakova - Ribe
.: Dopisni tečaj Astrologije :.
Eticki kodeks

Post new topic   Reply to topic    
Astro-art.NET Forum Index -> Astrološko udruženje Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Argus
CAPELLA

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 1:33 pm
PostPost subject: Re: Eticki kodeks
Reply with quote

tetkica wrote:
i ja se slažem, ali da je treba, na svoj način braniti i kao nauku...

Naravno tetkice, ljubi

Između ostalog ona je i nauka.
U stvari mnogo više od nauke.

Za razliku od naučnika mi ne bi smeli da budemo toliko na kraj srca da ih ne sačekamo i ne dozvolimo da nam se pridruže.

Počeli su da gube dah i da sve više zaostaju... sokrat
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
tetkica
ANTARES
ANTARES

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 1:37 pm
PostPost subject:
Reply with quote

boki wrote:
tetka Hodaceva Laughing

Quote:
Nkije egzaktna nauka i ne može biti,jer znamo da počiva na nekim činjenicama,uzmimo samo astronomske,koje se ne uklapaju

To mi znamo, odnosno ne znamo, ali ono sto mi ne znamo ne iskljucuje mogucnost da ce jednog dana mozda biti saznato! Wink

Jer sve drugacije govorimo o necemu sto je aksiom, ili necemu sto je nepromjenljivo i u biti da moze biti drugacije, tipa covjek ne moze da leti. E tako se ne bi smjelo zakljucivati.

Boki,
pročitala sam te i znala sam ovog puta gde ćeš da me vfataš. Laughing ..i slažem se da je možda nesretno sročeno...ono po sistemu,da je nešto nemoguće...ali od onoga što jeste astronomski,teško da se može promijeniti,jer su oni to dokazali...i to moze svak da vidi...ko hoce...
objesiću ovdje njegove, kako reče "smrznute planete u momentu njegovog rodjenja"...samo cekam dee,ili luche...
pa da dodam...osoba je rodjena 29.aprila neke tamo godine i ima SO na 8st.37 m Bika...
a vidiš gdje...kako jednom astronomu ovo objasniti i biti egzaktan...

tetkica

Last edited by tetkica on Sun Sep 25, 2005 2:25 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 1:41 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Quote:
meres li to druze malo obrazlozit? zasto je sahrana? ne kazem ni da je ni da nije...samo me zanima sto tako mislis o tom datumu?

Cool

Pa kad se vidi da je nesto mrcina onda je mrcina treba li je sad jope secirati, DNA vaditi, kad sam dao ekspertizu cijelu o tome na susjednom sokacetu Wink

mada evo ti jope...MA 0 MO u Ca dje je sustina duse tog drustva, obnevidjelo drustvo...SO 90 UR, neorganizovano,mnogo frakcija, napadi iznutra...ME 90 UR, ima mnogo u njemu sarlatana koji ne znaju sta je ako ne astrologija, onda predikcija, pod uslovom da je UR ako bas nije astrologija onda bar predikcija...ME 180 PL, mlogo oklutnog, gore spisi, glomazne greske, namjerna preformulacija stvari kakve nisu...ME 90 UR 180 PL, lak mentalni poremecaj najmanje, a srednje smrt na biciklu odnosno u idenju ka znanju...ako je astrologija ponajvise SA onda 90 JU u Sc, znanje otislo u Skorpiona, naduto 180 VE do pucanja, od SA iz Le jope nepriznato, a JU i PL obrnuli sjedista, a PL 180 ME...

SA 90 VE u Ta u 9 koja vlada finasijama kao i JU u svakom horoskopu, nema ih dakle ni od clanarina....

svjetla napadnuta dakle, MO 0 MA, SO 90 UR, a vladar dupli u brzim i nepromisljenim Ge u 10 polju, kiti se perjem koje ne zna...ne zna nista ono sto znaju UR u Pi i PL u Sa, iako MO 120 UR 120 JU, sto znaci postoji dobro clanstvo koje ce jope vaskrsnuti i birati novo rukovodstvo, datum itd...to clanstvo, srce ovog foruma nece dozvoliti da bude u zabludi, kaze taj vodeni trigon...

a konkretno ako sahrana nije bas 8 kuca onda je bar smrt, vladar 8, i dje je ovdje vladar 8 kuce, no u konjukciji sa Mjesecom sto je clanstvo, reze ga ko lose grane sto bastovan u jesen potkresuje i govori da je ME jaki izgorio u Ge i da je umro jer nema snagu nikakvu...mozda i prije no sto se rodio,i ni mozda no sigurno

oces jos? Laughing

Last edited by boki on Sun Sep 25, 2005 1:47 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
dee
BETELGEUZE

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 1:59 pm
PostPost subject:
Reply with quote

evo ga tetka Wink

krticwoman
PELAGUS
PELAGUS

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 2:01 pm
PostPost subject:
Reply with quote

PadoBranka wrote:
Quote:
Tetka:

2.1. Astrolog poštuje poverljivost informacija koje mu klijenti saopšte i ne otkriva ih trećim licima,osim u slučaju da bi se time mogla sprečiti jasna i izvesna opasnost po klijenta ili druge osobe.

kako astrolog da to prosudi i da bude u pravu...?

Tetka, nemam odgovor na tvoje pitanje, mogu samo da pojasnim na kakve se situacije ovde misli. Evo sta se desilo jednom astrologu:

Kao klijent dosao je mladic koji je HIV pozitivan, i tokom konsultacija astrologu rekao da njegova devojka - s kojom zivi vec par godina - to ne zna, a da zastitu ne koriste.

Astrolog se upro svim snagama da ga nagovori da joj kaze, ali on je to odbio da uradi. Pitanje tog astrologa na jednoj email listi bilo je: sta da radim? Jel' da kazem njegovoj devojci ili ne?

Naravno, krivicna i kriminalna dela se podrazumevaju da se prijave nadleznima... pa, na to je astrolog obavezan zakonom.

branka, razumem šta si ovim htela da kažeš, ali kao prvo, nekako mi je teško da poverujem da je neko HIV pozitivan tek tako došao i to rekao astrologu, a da pritom ni njegovi najbliži već godinama ne znaju ništa o tome!? druga stvar, lično ne smatram da je u slučaju poput ovog najmudrije rešenje pokupiti se i otići u policiju, ma koliko to bilo krivično delo, a činjenica je da jeste. mora se priznati da u ovakvim slučajevima sigurno postoji velika moralna dilema šta činiti... primera radi, u poslu koji ja radim (ne mislim astrološkom) je to rešeno tako što imamo iza sebe jednu veliku instituciju sa renomeom i stručnim ljudima, tako da, kada dođemo u situacije koje ne možemo sami da rešimo, potrudimo se da u istim angažujemo naše konsultante iz pomenute institucije, s obzirom na to da smo tek "obična" psihološka podrška nekom u teškim trenucima, a astrolog mu dođe nešto slično... da se ja pitam, ne bih ni masovnog ubicu, ni HIV pozitivnog cinkarila zakonu, ali bih volela da imam nekog kome bih u vezi sa takvim slučajevima mogla da se obratim, a da to nije astrolog, nego neki konsultant nadležan za probleme te vrste... e sad, znam da ovo što ja pričam zvuči nestvarno i da smo mnogo daleko od toga da još imamo i neku takvu pozadinu, ali možda bi trebalo razmišljati i u tom pravcu... Rolling Eyes
PadoBranka
ALGOL
ALGOL

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 2:26 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Krtic, to bi bilo idealno. Ostaje samo pianje ko bi mogao a igra tu ulogu u nasem slucaju...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 2:26 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Dee u vezi potrebe za egzaktnoscu:

Quote:
vec smo negdje pisali to, da se ne ponavljam, Astrologija je sira od znanosti i to za subjektivnost covjeka (ne astrologa, nego onog kojeg promatra kroz horoskop!) i njegov dozivljaj svijeta, vremena i svoje uloge u svemu tome...za njegovo subjektivno i konkretno zivljenje koje je neponovljivo i samim time neznanstveno u danasnjem smislu...
zato je Astrologija najvise vjestina i Umjetnost kako je Lilly lijepo zove

Zasto onda nedje u ovim predlozima oko postojanja ovog Udruzenja stoji da je cilj edukovati sve, pa tako i obrazovane ljude, visoke intelektualce, cak i crkvi objasnjavati?!- sta je to zapravo astrologija, ako je ona vec sama po sebi nadrealna i nesvodljiva i nikad celofanski naucna, kad se upravo toj populaciji zeli predstaviti jer da se ne lazemo, ne negiraju astrologiju lakovjerni i neuki no obrazovani i metodicni?

Zasto ne bi ostavili astrologiju samu sebi i onima koji je biraju?
dee
BETELGEUZE

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 3:11 pm
PostPost subject:
Reply with quote

jednostavno je boki...

einsteinova opca teorija relativnosti je stvorena na temeljima neeuklidske geometrije...i promatra li je genijalac i savrseno metodican covjek po pravilima euklidske, nema vajde.. vec mora uvest gaussove koordinate i koristit lorentzove transformacije... inace, newton kaze da ne radi... a ipak radi..

e pa onda je duznost i tvoja i moja i bilo cija, da ako ocemo nesto o einsteinu mislit a pogotovo javno rec, upoznat se bar elementarno s osnovnim pojmovima i razumjet ih pa onda rec pokoju... jer inace je to ili zabluda ili bezobrazluk...pa taman dolazila i od samih nobelovaca! klasicna pozicija krave u staklani...

zabluda budale ne boli i nema potrebe se na njega osvrtat, ali bezobrazluk ucenog nobelovca je puno opasniji, a i vise inspirira na akciju! zato je potrebno ovo objasnjavanje...
dee
BETELGEUZE

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 3:14 pm
PostPost subject:
Reply with quote

polozaj i uloga ekologije danas bi ti mogo puno toga rec o metodicnosti i ucenosti tih znanstvenika koje spominjes ko neke veleucene... niko njima ne umanjuje ucenost u njihovim podrucjima... ali im se itekako odrice pravo na savrsenost u svemu i poznavanje svega..

drugim rijecima, monopol na posljednju i jedinu istinu...

ja ne mogu doc kod tebe u kucu i svojim mjerilima kulture stanovanja solit tebi pamet...vec ako ocu u tvojoj kuci o tome razgovarat, red mi je da se upoznam prvo s tvojom kucom, navikama, osnovama...

uostalom, ovo su pretrivijalne stvari da bi se nesto previse objasnjavale...za shvatit ih ne treba previse pameti vec samo malo dobre volje
Argus
CAPELLA

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 3:32 pm
PostPost subject:
Reply with quote

dee wrote:
jednostavno je boki...
einsteinova opca teorija relativnosti je stvorena na temeljima neeuklidske geometrije...i promatra li je genijalac i savrseno metodican covjek po pravilima euklidske, nema vajde.. vec mora uvest gaussove koordinate i koristit lorentzove transformacije... inace, newton kaze da ne radi... a ipak radi..

http://www.astro-art.net/kat.php?tx=75

''Izgleda da ni sa ostatkom onoga što se danas zove nauka nismo daleko dogurali. Možda istinu znaju matematičari? U školi su nas naučili jednoj velikoj istini – da se dve paralelne prave nikada ne seku u prostoru. Ali, šta ako se dve paralelne linije negde ipak seku?! Na toj pretpostavci je nemački matematičar Bernhard Riemann iz druge polovine devetnaestog veka zasnovao jednu potpuno drugačiju geometriju. Možda vam ovo izgleda samo kao obična intelektualna vežba ili dobar vic, međutim mnogi od vas sigurno ne znaju da je dobar deo Einstenovog rada, uključujući i kasnija istraživanja koja su dovela do nastanka atomske bombe – a znamo da ona zaista funkcioniše preko teorije relativiteta – zasnovan ne na Euklidovoj, već na Riemannovoj geometriji...''

...devet (čini mi se) različitih geometrija danas još uvek ravnopravno konkurišu. Wink
Back to top
tetkica
ANTARES
ANTARES

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 3:37 pm
PostPost subject:
Reply with quote

boki wrote:
Dee u vezi potrebe za egzaktnoscu:

Quote:
vec smo negdje pisali to, da se ne ponavljam, Astrologija je sira od znanosti i to za subjektivnost covjeka (ne astrologa, nego onog kojeg promatra kroz horoskop!) i njegov dozivljaj svijeta, vremena i svoje uloge u svemu tome...za njegovo subjektivno i konkretno zivljenje koje je neponovljivo i samim time neznanstveno u danasnjem smislu...
zato je Astrologija najvise vjestina i Umjetnost kako je Lilly lijepo zove

Zasto onda nedje u ovim predlozima oko postojanja ovog Udruzenja stoji da je cilj edukovati sve, pa tako i obrazovane ljude, visoke intelektualce, cak i crkvi objasnjavati?!- sta je to zapravo astrologija, ako je ona vec sama po sebi nadrealna i nesvodljiva i nikad celofanski naucna, kad se upravo toj populaciji zeli predstaviti jer da se ne lazemo, ne negiraju astrologiju lakovjerni i neuki no obrazovani i metodicni?

Zasto ne bi ostavili astrologiju samu sebi i onima koji je biraju?[/

E ovdje Bozidare,iako sam ljuta jos uvijek ,moram s tobom da se složim...teška srca,ali šta se može. Laughing ..ali i iz jednog praktičnog razloga,osim što ne vidim ni potrebe za tom vrstom edukacije,niti mi je jasno kako bi se to vršilo,a posebno ko bi to radio...pa to je ljudi moji posao,koji Udruženje samo sebi trpa...nije to samo pusto slovo na papiru,ako se u to upusti...a ima tamo u prijedlozima poprilicno toga...
nerazumijem ni pojam neke afirmacije astrologije medju mladima i tako dalje...za siroke narodne mase i slicno...a posebno edukacije,a posebno levata da znaju šta trebaju da pričaju... Laughing

tetkica
Argus
CAPELLA

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 3:50 pm
PostPost subject:
Reply with quote

boki wrote:

Zasto ne bi ostavili astrologiju samu sebi i onima koji je biraju?

Ko (ili šta) ti može oduzeti ono što je već tvoje?
Članstvo u nekom Udruženju?!
Sumnjam. Ništa bitno se neće promeniti u našim životima.

...ali zato ćemo imati mnogo više načina da reagujemo na zablude o Astrologiji i utičemo na objektivniji stav javnosti.

Pogledajte samo komentare povodom otvaranja Instituta... Rolling Eyes
Back to top
tetkica
ANTARES
ANTARES

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 4:00 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Hajde sada onda da nešto upitam...
ko je spreman uložiti svoj rad i trud i vrijeme i raditi nešto u Udruženju i za Udruženje,onako volonterski...mislim na sve ovo naše prijedloge do sada i na ove naše apetite...u prijedlozima...
Dajmo malo da se stvari postave realno...

tetkica
sasa
PELAGUS
PELAGUS

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 4:48 pm
PostPost subject:
Reply with quote

dee wrote:
ne znam zasto bi uopce bila ambicija astrologa da Astrologiju predstave kao 'znanost'? naravno, ovo govorim imajuci u vidu sta je to znanost danas!

Ali zašto je eksplicite unaprijed odbaciti !!

Taj dio treba jednostavno izbaciti, ne pominjati ga.
Back to top
dee
BETELGEUZE

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 4:57 pm
PostPost subject:
Reply with quote

pa upravo zato sto svodjenje Astrologije na znanost i dovodi do miliona nesuglasica...pa to je bar ocito sasa! Laughing

ne mozes tvrdit da je znanost u danasnjem smislu i onda dovest 10 ljudi, svi ovnovi ASC rakovi sa MO u Co i ne imat iste zivote... ne mozes tvrdit da je nesto u danasnjem smislu znanstveno ako je svaki fenomen razlicit...a upravo je smisao znanosti da se svi fenomeni svedu pod ponovljivost sto je u Astrologiji po definiciji iskljuceno radi unikatnosti i neponovljivosti svakog od nas...i zato ne smije imat uopce ambiciju da bude znanstvena... jer joj to nije niti svrha...

a to treba rec upravo zato da je znanstvenici znanstvenim ne opovrgavaju jer time brkaju babe i zabe... zato treba rec da je puno vise od znanosti i time tvrdit da je znanost sama po sebi uopce ne moze promatrat jer nema dovoljno sirok alat!
Astro-art.NET Forum Index -> Astrološko udruženje All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   Reply to topic    Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 3 of 8
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Astro-art.net | Izrada horoskopa | Kontakt

Google

phpBB
Template by BMan1