| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
katja MARKAB

|
Posted: Thu Mar 30, 2006 1:21 pm
Post subject: |
|
|
Sasa,
Procitah: "Zasto se uclaniti u ABA?"
Uclanjenjem u Asocijaciju Balkanskih Astrologa osim pruzene podrske grupi entuzijasta-osnivaca ... kao i 4 broja "kvartalne publikacije udruzenja", mjesecna obavjestenja (e-mailom) o astroloskim zanimljivostima... ne vidim pogodnosti za osobe koje zive van Beograda!
Ovo je vise interensantno (citaj: isplativo) za beogradjane koji dobijaju popust za vec zakazanu junsku konferenciju i predstojece seminare (koji ce se najvjerovatnije odrzati opet u Beogradu). Doduse, interensantno je i za profesionalne astrologe jer bi mogli unaprijediti svoje znanje (u tom slucaju bi se odrekli jednog honorara od izrade natalne karte, usmjeravajuci isti na clanarinu).
Moze li neka posebna clanarina za: "posmatrace" koji ne bi uzeli ucesca u raspravama, ljubitelje astrologije (za one kojima je to samo hoby ), kojima bi putem interneta slali nova sazanja iz oblasti astrologije, zapise (s konferencije) o raspravama na pojedine teme ... Ujedno, tako kvalifikovani "clanovi" bi imali pravo Tebi postaviti pitanje o natalnoj karti na ovom forumu.
Nemoj me pogresno shvatiti, veoma postujem osnivanje udruzenja na jednom ovako ozbiljnom i profesionalnom nivou, pogotovo sto su u Upravnom odboru priznati astrolozi s dugogodisnjom praksom.
Ali u sustini su privilegovani astrolozi (i ljubitelji astrologije) iz Beograda. Ne mogu se sjetiti da se neki seminar ili predavanje odrzalo u Podgorici ili na crnogorskom primorju ... da bi time uclanjenje imalo smisla.  _________________ "Juce sam bio pametan. Zato sam zelio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Zato mijenjam sebe" (Sri Chinmoy) |
|
| Back to top |
|
 |
sasa PELAGUS

|
Posted: Thu Mar 30, 2006 3:43 pm
|
|
A što bih ja trebao reći. Ja sam iz Rijeke i puno dalje sam od Bg nego ti.
Upravo zbog razloga što smo iz različitih područja došlo je do ideje okupljanja astrologa i astroloških zaljubljenika u jedno otvoreno društvo bez granica. Jačanjem tog društva izvan Bg sve više će se otvarati mogućnosti da bi jednog dana mogli organizirati i predavanja i konferencije i u drugim gradovima a ne samo u Bg, a u organizaciji ABA-e. A to će ovisiti samo o broju članova koje društvo bude okupilo a i o raširenosti članstva diljem bivše Juge. A sve u cilju promoviranja astrološke kulture da astrologija zauzme mjesto u društvu koje zaslužuje, a ne da se dešavaju takve stvari da nas se uspoređuje neznam s gatarama, vidovnjacima ili s bacačima graha, da ih tako nazovem.
Ako svi budu razmišljali na tvoj način - ništa od toga neće biti. S vremenom bi se po mom mišljenju trebale otvarati ekspoziture ABA-e na ostalim prostorima i gradovima a za to je upravo potrebno ovo što sam već naveo - širok krug ljudi sa što šireg prostora.
Nećeš valjda reći da ti je problem stići do Bg na konferenciju ili kakvo predavanje? |
|
| Back to top |
|
 |
katja MARKAB

|
Posted: Thu Mar 30, 2006 4:00 pm
|
|
| sasa wrote: | | Nećeš valjda reći da ti je problem stići do Bg na konferenciju ili kakvo predavanje? |
Napisa li: "problem"? Kad je bio problem Crnogorcima doci u Beograd?! Veci je problem vratiti se! Salim se, naravno...
Ajd... javicu se kad se "preracunam".
pozdrav! _________________ "Juce sam bio pametan. Zato sam zelio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Zato mijenjam sebe" (Sri Chinmoy) |
|
| Back to top |
|
 |
katarina7 POLARIS

|
Posted: Sat Apr 22, 2006 4:26 pm
|
|
| Quote: | Ajd... javicu se kad se "preracunam". |
Imenjakinjo,da li si se preračunala do sada?  _________________ Ako vam ide suviše lako, pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo... |
|
| Back to top |
|
 |
tetkica ANTARES

|
Posted: Sun Apr 23, 2006 10:59 am
|
|
| katja wrote: | | sasa wrote: | | Nećeš valjda reći da ti je problem stići do Bg na konferenciju ili kakvo predavanje? |
Napisa li: "problem"? Kad je bio problem Crnogorcima doci u Beograd?! Veci je problem vratiti se! Salim se, naravno...
Ajd... javicu se kad se "preracunam".
pozdrav! |
e vala ga ovdje potrevfi...nije problem otić u Beograd, al' je problem kad se sjetiš kako se treba vratiti istim putem,naravno ako se preživi...pa bolje na Terazijama se patit, nego završiti u Morači...
tetkica  _________________ zaljubljena u zvezde i zvijezde |
|
| Back to top |
|
 |
katja MARKAB

|
Posted: Tue Apr 25, 2006 11:50 am
|
|
| katarina7 wrote: | Imenjakinjo, da li si se preračunala do sada?  |
Lako je tebi Katarina7, konferencije se odrzavaju u Beogradu, a u slucaju da i neka "zaluta" u Crnu Goru - eto tebe kod svekrve na puni pansion!
Cekam da prodje ovaj referendum, mozda clanarina bude uvecana za iznos vize i boravisne takse u Beogradu.
| tetkica wrote: | ...pa bolje na Terazijama se patit, nego završiti u Morači... tetkica  |
Jes vala Tetkice, pravo zboris! Da me otac poslao na vrijeme u Beograd, mozda bi se i udala pa bih gledala obalu Save, a ne Morace danas  _________________ "Juce sam bio pametan. Zato sam zelio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Zato mijenjam sebe" (Sri Chinmoy) |
|
| Back to top |
|
 |
pcelica maja POLLUX

|
Posted: Tue Apr 25, 2006 12:07 pm
|
|
joj Montenegro,nasmija me  |
|
| Back to top |
|
 |
katarina7 POLARIS

|
Posted: Fri May 19, 2006 1:33 pm
|
|
Ima li posla ovde?  _________________ Ako vam ide suviše lako, pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo... |
|
| Back to top |
|
 |
pcelica maja POLLUX

|
Posted: Fri May 19, 2006 1:37 pm
|
|
i mene zanima sta se tamo desava  |
|
| Back to top |
|
 |
Mrs_Parker RIGEL

|
Posted: Fri May 19, 2006 2:51 pm
|
|
Razradjeni detalji konferencije, podeljena zaduzenja, sve ide po planu osim uplata i kotizacija, te molim sve zainteresovane da to obave ranije ako mogu da bi mogli pokriti sve avansne troskove. _________________ na putu do Neptuna |
|
| Back to top |
|
 |
lena BELLATRIX

|
Posted: Fri May 19, 2006 4:29 pm
|
|
bice vise prihoda nego rashoda, ako zamenimo onu samoiscrpljujucu pozadinu na sajtu ABA-e
|
 |
Mrs_Parker RIGEL

|
Posted: Sat May 20, 2006 12:11 am
|
|
Treca nije losa _________________ na putu do Neptuna |
|
| Back to top |
|
 |
gogos ARCTURUS

|
Posted: Sun Jun 11, 2006 10:40 pm
|
|
Sad sam malo pregledala sajt nase asocijacije ,, ABA ,, i jeste nekako mrtvo i ni malo privlacno.
Definitivno bi trebalo menjati boju pozadine , slova takodje /vezano za pozadinu / ubaciti neke slike ,karte iz astrologije,bilo da su to planete ili mitoloska bica ,zodijacki krug ,nebeski svod ili nesto sl.
Deluje kao da je napravljen pre 15-ak godina i zaboravljen u vremenu.  |
|
| Back to top |
|
 |
|