Astro-art.NET :: Astrologija - forum :: View topic - Meljine, debelo meso, bolnicarka :)
Welcome Guest: Register | Log in

FAQ | Search | Memberlist | Usergroups

Kombinacija

Znak: Podznak:

Saznajte svoj podznak!

Opisi znakova - Ovan Opisi znakova - Bik Opisi znakova - Blizanci Opisi znakova - Rak Opisi znakova - Lav Opisi znakova - Devica Opisi znakova - Vaga Opisi znakova - Škorpija Opisi znakova - Strelac Opisi znakova - Jarac Opisi znakova - Vodolija Opisi znakova - Ribe
.: Dopisni tečaj Astrologije :.
Meljine, debelo meso, bolnicarka :)

Post new topic   Reply to topic    
Astro-art.NET Forum Index -> Boki Na Ćoše Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next
View previous topic :: View next topic  
Author Message
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Sun May 18, 2008 6:07 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Nikako, ME i MO sve i da su u antagonizmu, moraju naci zajednicki modus kojim podjednako svjedoce i srecu i lose...Ne moze odvojeno da postrada samo jedno, vec stradaju oboje samo jedno vise.

Petar, Nikolina i Nikola su iskusenja koja se moraju pojaviti, a da li ce doci ili nece u jacem ili blazem slucaju, zavisice iskljucivo od covjeka. Najbolji slucaj da dodju kao pomisli, gdje zgrijesise mastom ali se i ocuvase, poslije hladnog tusa.

Ne kazem da ne mozemo predvidjeti 18 godina unaprijed da ce se to desiti samo na osnovu planeta, ali bi to i znacilo da nista ne tece i nista se ne mijenja u nama, sem mi koji idemo ko neke klade neotesane i desava se klasicno klanje. Jer klanje ce biti i pored neke dozivljene srece, posto dovoljno neosvjesten cojek mora nadrljati zestoko.

Quote:
Osvešćivanje emocija, više nego osvešćivanje bilo čega drugog, zavisi od sreće, tj. od Božije milosti. Zato ćemo uvek pre reći da je blagosloven neko ko je u ljubavi srećan, nego neko ko je genijalan ili ekonomski uspešan, ili šta ti ja znam...

Kako od srece zavisi? Sreca se stvara i posledicna je itekako. Ako izuzmemo genetiku koja nam je prenosi, sreca da gotovo ne postoji bez naseg uticaja koji je stvara takvu.
Naravno, ostaje na nivou teorije da Bog licno posreduje i podari nekom tu moc. Sve ostalo je rad na tome.

Quote:
Znači – šta? Priroda nema moć rasuđivanja (nema razum ili um). Ona zato deluje mehanički. Čoveku je dat um. I, kada ga koristi (dakle, kada, rasudjuje), on deluje slobodno. Ali, kada ga ne koristi, onda i on, kao priroda, deluje mehanički. Džabe mu um! Onda je njegovo delovanje predvidivo.

Ovo je interesantno. I vazno. Pa proizilazi, kada nemas svijest, odnosno kada se iskljucis, astrologija fercera, drugacije uopste ne mora, jer svijest je negira, posto sloboda moze skoro sta oce sa sobom.

Quote:

Daklem... Nisam htela da kažem da sam samouka, nego neuka. U ljubavi više bego igde. Kao i svi. Vidi, nijedan ispit se (na fakultetu) ne polaže bez sreće. Ipak, ako si ti dovoljno učio, ne može te niko oboriti. Može ti dati nižu ocenu, ali te rušiti neće! U ljubavi, ni toliko ne zavisi od tebe.

Niko nije neuk ni u viziji, ni u intuiciji a kamoli u ljubavi koja je ponajvise nagon. Ti si kao neuka, samo nepotrosena, a sve ostalo, i patnje i radost eventualna, je dobro poznata tvojim i osjecanjima i nagonu koji je dozivljavaju eonima dotad. A nagon je milioni godina cinjenja koja se istovjetno ponavljaju. Prema tome nije ni tu covjek nezavistan pa je tu ponajvise i determinisan.

Ali to ne znaci da covjek ne treba da cita Orkanske visove i ne nauci nesto. Istina, u milijardu slucajeva to ce biti irelevantno spram prakticnog iskustva. Ali ona kap ce biti jaca, ako je covjek dozivio svjesno, da tako ne treba ciniti.
Sta jos? Uglavnom su horoskopi rijetko, ali rijetko kad napravljeni da svaki element sluzi bez zadrske onom drugom. Pa postoji u svakom covjeku dobro i zlo. I onda kada jedan dio licnosti grijesi drugi dio se bori. Pa ako grijesis VE 90 PL recimo i mislis samopovrijedjivanjem skrenuti paznju na sebe, nije toliko strasno. Ali ako se sad ostali dio horoskopa pridruzi tome, recimo MA 120 SA 0 JU, onda znaci da si tupava, i da trazis krajnje iskustvo a to znaci smrt te ceka jer to nije niko prezivio.

A procitas Hitklifa recimo, i vidis sve to isto, i tvoj MA u Ge uci nesto, ako vec ne mogu osjecanja u Ca. On uci da ne da podrsku tvom samoubistvu cijelom horoskopu jer ce i on nestati! To je vec tako dobra uradjena stvar iz indirektne svijesti, da covjeku ljepsa i ne treba. Dovoljno je da taj MA ne podrzi osjecanja koja rezu vene i ti si spasena.

Kako god, to znaci da je tvoj um pobjedio ne da prevlast za formiranje parlamenta zla. Laughing

Sto znaciti mora, svaku planetu, tj. karakternu crtu treba dovesti do krajnje individuacije, da sama moze da donosi odluke nezavisno od ostalog dijela horoskopa. Ali koja ce ujedno biti i u simbiozi jer je osudjena na tvorca karaktera...Svi kurslusi se i desavaju kada horoskop nije slozan...

Sve ima iskustvo. Samo treba se odreci ega, o ego je ta planeta koja jako dominira nad drugim. Jacati sve..A to genetika jos treba da cini...

Zamisli sta je najljepse za VE 90 PL ako oce da bude zlo? Pa MO u Aq koji ce 90 podrzati slobodama da se dobije krajnje iskustvo. Onda te nema.

Ali da moras malo tugovati, da moras umrijeti i kad ne umres, da moras patiti iz tog, moras. Ali sa kojom kolicinom sizofrenog?
nobody
OCULUS
OCULUS

PostPosted: Sun May 18, 2008 6:37 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Ako dobro shvatih iz priče, Menkalinam ima PL 90 VE, a MO je ok? I što bi onda ona uopšte htela da uđe u ovaj kvadrat, kad to u suštini nije ono što njen MO želi? Stvarno Menkalinam, taj kvadrat li radi kod tebe? Smile
A Boki, kako ti kad otvoriš nečiju kartu znaš koliko je osoba koristi kako valja? Recimo, onaj primer sa onom iz Beča. Kako to može vladar da ti ne radi? Pa šta onda radi taj njen vladar ako ne radi? pojma nemam

Quote:
Sto znaciti mora, svaku planetu, tj. karakternu crtu treba dovesti do krajnje individuacije, da sama moze da donosi odluke nezavisno od ostalog dijela horoskopa. Ali koja ce ujedno biti i u simbiozi jer je osudjena na tvorca karaktera...Svi kurslusi se i desavaju kada horoskop nije slozan...

Ovo mi se sviđa, al težak pos'o. Eto, ako ona ima sukob dve kardinalne, kako će da ih ignoriše ili složi? Tvorac karaktera, kuku lele, sad se načisto pogubi' sokrat
Back to top
View user's profile Send private message
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Sun May 18, 2008 8:47 pm
PostPost subject:
Reply with quote

To ce nam Menkalinam ispricati, ja ne znadem bez dozvole vlasnika. A i poznat sam da nikad ne iznosim tudji coroskop bez dozvole vlasnika u javnost. Cool

A ja kad otvorim neciju kartu kako znam? Nekako, ali iskljucivo subjektivno. Znaci rdjav zanat sa mnogu falinku posebno sto covjek svaki ima znatnu falinku. Ali zato kada sta vidju takvim nacinom, onda ne postoji bolji skener. Zato bi i volio da svi tako gledaju, to je zapravo imperativ, jer drugacije nemaju sansu nikad iz prosjeka otici. Ako i jesu u prosjeku ikad. Pa kad tako gledamo, onda je nebitno ko ce kako, jer sve ce zavisiti i od meteoropatskih energija a kamoli od toga jel astrolog gladan ili sit i slicno, a sto utice na njegovu intuiciju, viziju, odnosno talenat. Bez talenta nemojte ni prilaziti mapi neba. A svak ga ima, uvijek ce neko nesto vidjeti sto mu je najlakse. Pa onda se toga i treba drzati samo, pa takve klijente i prizivati. Ja o moralu, prakticnom prezivljavanju, i o nerotkinjama pokusavam ispricati nesto jer tu sam imo najvise rezlutata. Sve ostalo me ne interesuje jer nisam nastelovan za to.

A ako ima dvije kardinalne u 90, u znacima emocije, onda se mora disciplinovati ideal, samosazaljenje. Jeste tesko, skoro nemoguce, ali skoro svi su uspjeli ko je pokusavo i bio uporan. Borba je neuporediva sa ma cim nama poznatim, sve je novo, ali tako i mora biti, borba za bolje, jer ako se prepustimo da nas matica nosi...odnese nas pravo u determinisanost sto se jos zove i sudbina. A svakoga ce odnijeti, ali sad zavisi kako i koliko i sa kojom svijescu.
menkalinam
MARKAB
MARKAB

PostPosted: Sun May 18, 2008 8:59 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Radi, radi... Mislim, imao je taj VE90PL par veoma opasnih epizoda. I istina je da sam to sve ja sama kriva. Samopovredjivanje, samosazaljenje, osvetoljubivost (uvek prema sebi samoj)... Mislim da me je MO nekako uvek izvlacio. Dobro, mozda ne svojom postavkom u znaku (tj. slobodama Vodolije = "sve moze"), nego aspektima 120 JU0SA. Nekako je, na kraju, uvek bivalo sve ok. I nekako sam ja uvek i znala da ce biti (dobro, ne bas uvek)... No, mislim da je to, ipak, i od znaka u kome mi je MO. Intuitivno (a to je, valjda Vodolijska stvar, ta intuicija) sam znala da ce sve biti dobro. Sreca je u tom MO koji ne dozvoljava da VE90PL dugo radi... Zato kazem, on proradi epizodno.
Back to top
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Sun May 18, 2008 9:13 pm
PostPost subject:
Reply with quote

I onda?

Zar nije neko tebi slican dovoljno uvidio kakav je kraj takve muke kada te svaka kost i suza bole, da bi isao do kraja? Negativno iskustvo radja uglavnom negativnu spoznaju. Eventualno jako je dobra sto se u nagon utiskuje kroz strah kako ne treba vise ici...Ali to se platilo zivotom odmah.

Zato imate hriscanstvo cija je sustina u odricanju vec u pomisli samoj a koja pretpostavlja posledicu. Cak i meni koji to smatra apsolutno istinitim, tesko je primorati se svijescu ciniti stalnost takvu. Ali ocu reci kada se borimo u startu protiv toga, pa nema veze sto se nismo ni umocili u toj rijeci iskustva bola, mi je kroz muku da u nju se ne okvasimo kroz antipod ucimo potpuno istom, ali kroz zdrav nacin! Jer zapravo to je obrnuti red idenja ka zdravosti, a ono sto se oslobadja u takvoj energiji slicno je iako obrnuto proprorcionalno padu takvom. I posle toga dodje takva blagost. A skoro savrseno nalik onoj iskustvenoj. Svijest je cudo kroz obozenost takvu. Sve znamo a nismo sudionici direktni do kraja. Nesto poput horoskopa, ne znamo za neki osjecaj ali nam ga simobolom desifruje hjeroglif, i mi kao da osjecamo takvo svojstvo, ko da ga sami zivimo...Nemojte mi reci da ne osjecate to nesto kada radite horoskop? Neko svojstvo sto vas po prvi put obuzima iz pretpostavke kakko je zaista. Cudesno nesto, energija koja prelazi iz drugog u nas.

Sto ostah duzan Niku odgovoriti za onaj Bec. Pa jednostavno, postavis pitanje, jedno, drugo, trece, ko ona prolazna vremena u skijanja, pa ako je neko proso krot te 3 tacke traljavo ili nikako, znaci i da ga ne zivi. Pobjedilo nesto drugo, pa to nesto gospodari cijelim razumom.
menkalinam
MARKAB
MARKAB

PostPosted: Sun May 18, 2008 9:25 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Quote:
I onda?

Zar nije neko tebi slican dovoljno uvidio kakav je kraj takve muke kada te svaka kost i suza bole, da bi isao do kraja? Negativno iskustvo radja uglavnom negativnu spoznaju. Eventualno jako je dobra sto se u nagon utiskuje kroz strah kako ne treba vise ici...Ali to se platilo zivotom odmah.

Kad ta neka epizoda prodje, veruj da ja svaki put pomislim: Boze, budale! I gotovo da ne mogu da poverujem sta ucinih (zekonju ubih Laughing ). I svaki put mi se cini da to vise nikad necu tako... sta god - osecati, postupiti, izgubiti glavu... Ali, pas bi bila kad bih rekla da u momentu kad te uhvati VE90PL znas sta radis... U stvari, ti sve mislis - znas, a posle se ispostavi da veze nisi imao s mozgom, a kamoli sa znanjem...
Back to top
Jupiter
SIRIUS

PostPosted: Sun May 18, 2008 10:44 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Ajde de, i majka Tereza imade to, no ona je humoritarna,
sve djeci Kalkute (i okolnih sela) bozjom ljubavlju nudeci kondome.
Back to top
menkalinam
MARKAB
MARKAB

PostPosted: Sun May 18, 2008 10:46 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Znaci da palim ja za Kalkutu? Laughing
Back to top
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Mon May 19, 2008 8:19 am
PostPost subject:
Reply with quote

menkalinam wrote:

Kad ta neka epizoda prodje, veruj da ja svaki put pomislim: Boze, budale! I gotovo da ne mogu da poverujem sta ucinih (zekonju ubih Laughing ). I svaki put mi se cini da to vise nikad necu tako... sta god - osecati, postupiti, izgubiti glavu... Ali, pas bi bila kad bih rekla da u momentu kad te uhvati VE90PL znas sta radis... U stvari, ti sve mislis - znas, a posle se ispostavi da veze nisi imao s mozgom, a kamoli sa znanjem...

Sto ce znaciti jace je od tebe to nesto, i od tvoje pameti i iskustva i dzaba ti je nastojanje da ga shvatis tako sto ces mu dozvoliti da slobodno zivi, jer samo te satire a ti nikako pouku da izvuces dovoljnu da preokrenes zivot na bolje kako treba, zar ne?

Upravo zato sto nisi vjerovala u to saznanje predjasnje pa se zastitila kako treba, ili bar koliko mozes. Sve se svodi lako cemo. Odnosno sta ima veze, nije to toliko strasno? Saznanje bez akcije u sprovodjenju na bolje ne znaci nista. Odnosno ne vjerujes saznanju i mislis da je bezazleno. I ovog momenta se ulazi u religioznu misao ili odlazis na gubiliste kao zivotinja kojoj nagon ne dozvoljava nista sem da bude zivotinja pa kako joj se zalomilo tako ce biti. I to je determinisanost io najveca tacnost astrologije.

Ipak, odavno vec umni ljudi, geniji covjecanstva, stradalnici Hristovi znaju tajnu takve obmane i kazu moze se i mora se boriti protiv toga! Racionalisti koji je naviko da gleda u opipljivo, u racunicu pijacnog kvantiteta, cini se zaludnim takvo borenje " protiv vjetrenjaca ". Zato nikad nista i ne urade, jer taj promil, to uvjerenje, ta kaplja majusna, koju covjek nastoji ciniti kroz pravilan zivot odupiranja negativnom, sadrzi u sebi zivot nad smrcu i vaznija je, egzistencijalnija kao nada, ljubav i vjera, od ma cega na ovom svijetu sto jeikad postojalo. Neiskazivo je, mislima nesagledivo, hiperminimizirano, reklo bi se nepostojano, sem za one koji imaju providjenje vjere. A toliko godina filosofija, umjetnost i ostale pregalastva palog covjeka u blato, pa i astrologija, su morale potrositi, a da se jos i ne usaglase da se treba poceti boriti protiv demona u sebi, a kamoli da znaju nacin, i strategiju kako poceti.

Istina je i da su ljudi plaseni kroz srednji vijek da ce goreti u paklu nekom ako budu ne znam sta radili, odnosno odmah ici u raj ako su prosjecno dobri. Prosjecan neobrazovan predstavnik vjere bez imalo zanosa vise unazadi covjeka no sto se on sam unazadi. Ucini ga jos odbojnijim jer mu to tako naopako servira da normalan covjek gleda to kao zabludu. Pa onda su iz toga nastale krajnosti onih jadnika koji sve dopustaju sebi govoreci covjek je kreacija cista, i sve sto radi treba da radi, a oni koji mu govore da treba da se pazi sebe cine najvecu protivrijecnost covjeku kao obilju slobode. Kakvo nistavilo!

A nevjerovatno kako je covjek uspavan i obmanut. Neuporedivo saznanje na koje rijetko ko obraca paznju.

Svi koliko vas ima trk na:
www.svetosavlje.org

Ili nesto slicno. I nemojte sad da idete u apologetiku koja vam je nerazumljiva, ili u mitolosko kroz legendu arhajskog koja vam se cini poput neostvarive bajke, ili ne znam nesto sto ce vam odmah biti odbojno, jer prvo sto cini demon jeste, nabacivanje onog sto vam se najvise gadi i sto naizgled nema veze sa zivotom. Prvo ce vasa odbojnost imati zadovoljstvo da naidje na nepremostivo kako bi zakljucila da tu nema nista sem umisljaj i nonsens...E ako prodje te to, a usput dobijete blagosloven polet, sve ce ici lakse i zanimljivije i odjednom ce bezgranicno pred vas izici...Nevjerovatan je to osjecaj a nisi ni na kom dopu. Tako bezbrizan se osjecas, zasticen..i voljen zapravo! Najvaznije je biti voljen, neodbacen da bi poceo tragati ikad.

Ali to treba dozivjeti. Ali prije toga se mora trgnuti, probuditi covjek. Pozelite i dace vam se. I ne brinite, ostacete i dalje karaktera kog ste bili, tesko je covjeku uci do kraja i dobrog i loseg u njemu, i nemoguce zaboraviti sebe. Sto se i ne trazi od vas, naprotiv svak je duzan razvijati licnost svoju! A licnost ne postoji uglavnom. Ljudima se samo cini da imaju licnost. Ne to je tesko, skoro odabran je onaj ko ima licnost svoju, to je spor i mukotrpan proces bistrenja.
Za pocetak je odovoljan samo drugi pogled na zivot, kako bi se vidjelo moze li se drugacije sta je najbitnija potreba, sta je najljpese u nama. Treba najdragocjenije imati - volju za smislom...A covjek cesto ne vidi smisao zapravo vec se zadovoljava tek zivotareci kako mu je naislo, a to zna biti jako zavodljivo i interesantno. Opasna stvar jer tako goris.
menkalinam
MARKAB
MARKAB

PostPosted: Mon May 19, 2008 2:40 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Quote:
Sto ce znaciti jace je od tebe to nesto, i od tvoje pameti i iskustva i dzaba ti je nastojanje da ga shvatis tako sto ces mu dozvoliti da slobodno zivi, jer samo te satire a ti nikako pouku da izvuces dovoljnu da preokrenes zivot na bolje kako treba, zar ne?

Pa, sta ja sve vreme pricam?! Nije jace "nesto", nego je jace "stosta"... Covek je trska, je li Wink . Ali, trska koja misli.
E, ali, ima li covek snage da stalno misli? Snage ponekad ponestane. Prevlada nesto drugo. Ja se, Boki, potpuno slazem sa tobom da VE90PL (akuz) moze nadvladati samo vera. Jer, VE90PL moze da ozivi u najrazlicitijim okolnostima. Ja to imam natalno, znaci, dok je mene, bice i opasnosti od ovog aspekta. Ne mogu ja to nikakvom verom izbrisati. Mogu samo da ga posmatram. To je sve. A da bi nesto posmatrao, je li, moras se izmaknuti, moras izaci iz toga. Tek tad to nesto vidis u celosti, tek tad mozes da ga posmatras. Zato ja kazem, kad taj aspekt ozivi, kad udjes u njega, ti pojma nemas sta se desava. To jest, imas nekog pojma (imas dovoljno godina da vidis da si u obrucu), ali ne znas stvarno u sta si se uvalio. Jer, kako ces znati kad si iznutra? Tek kad izadjes iz zacaranog kruga, vidis gde si bio. I vidis da si imao srece da iz toga izadjes (a ne pameti, kako sam ja verovala, kao klinka, da cu imati). A valjda je jasno da ja pojam srece izjednacavam sa pojmom Bozije milosti. (Dakle, ne govorim o sreci kao posledici odredjenih licnih pregnuca!) Dakle, kao sto ne znam kako se uvalih u toliko nje-sra, tako nikad posle ne znam kako izadjoh... I zato mislim: pa, uvalih se tako sto mi je ponestalo snage za misljenje (=izgubih glavu), dakle, zbog slabosti. A izadjoh srecom, miloscu Bozijom (nikako nekim licnim naporom).

E, sad, istina je da nije bas da nista tu ne zavisi od mene, kao nosioca tog VE90PL. Ali, mislim da to sto ja mogu tu da uradim (to kako mogu da se borim protiv te vrste jada, tj. gubljenja glave) jeste samo SMIRENOST. A toliku smirenost koja je ptrebna da bi se PL odolelo moze dati samo vera, i nista drugo. Nikakva knjiga, nikakva konkretna situacija (srece ili blagostanja)... Samo cvrsta vera u svoju "trskovitost", u Boziju milost i djavolju opakost. Protiv retrogradnog ME se moze boriti cutanjem, protiv SA uzdrzavanjem od akcije, itd. Ali, protiv PL, samo verom u milost. Tako, barem, ja mislim.

I, jos. Milost je ta dobra pozicija MO kod mene. S jedne strane, imam to grozno iskusenje PL, a s druge imam i "oruzje" prilagodjeno upravo tom, takvom iskusenju, a to je MO. Ne moze se na PL ici MA, ma koliko logicno bilo. To je, valjda, ideja okretanja i drugog obraza. Ili, Gandijeva vrsta borbe. Kad te neko klepi po glavi, ti, naravno, imas pravo da mu vratis. I logicno bi bilo da mu vratis. Ali, hoces li da resis problem ili da ga produbis? To je pitanje. Ako vratis, ma koliko imao pravo na to, ti zapravo produbljujes problem. Jedini nacin da problem resis jeste da oprostis, i to tako sto ces otvoreno pokazati spremnost na jos udaraca. (To je za ovaj primar o klepanju po glavi.) Tu zaista nema nista logicno. Ali, to je tako. Protiv PL se tako bori. Njemu nisu zanimljivi oni koji ne izigravaju heroje. Oni koji kazu: jeste, ja sam mali, obican coveculjak, ne mogu da se odbranim od tebe, mozes me unistiti u casu! To, barem, moje iskustvo govori. Meni se PL90VE desavao iskljucivo kad sam bila u fazonu: a, pa nes ti mene :ijuhuhu: :ijuhu: !!! Kao da me tad i sam Bog ostavi, kao: a jesi heroj, rodila te majka? e, ajd' da te vidim! A ja, k'o da sve vicem: ma, pusti me, sama cu, ma, pusti me, sama cu! Eto. Tako se razbija glava...

Ali, u ljubavi je to teze odrediti... Je li, Boki, a sta to znaci sto je meni taj PL iz 2. polja? (vl. 2. u 1. polju) Mislim, prostitucijom se ne bavim Laughing ... A ne biram ni momke prema novcaniku Laughing ... Ako je 2. polje i pokazatelj nekakvog sistema vrednosti, onda razumem. Onda to znaci da, kad proradi PL90VE, ja odoh u nihilizam, sto je tacno. Ali, sta jos?

Last edited by menkalinam on Mon May 19, 2008 4:08 pm; edited 7 times in total
Back to top
menkalinam
MARKAB
MARKAB

PostPosted: Mon May 19, 2008 3:59 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Evo, cisto malo da razveselimo temu, a da je se i dalje drzimo. Very Happy

Idemo, :iha:

http://www.youtube.com/watch?v=NNvB1yY8ViI
Back to top
nobody
OCULUS
OCULUS

PostPosted: Mon May 19, 2008 4:36 pm
PostPost subject:
Reply with quote

menkalinam wrote:
E, sad, istina je da nije bas da nista tu ne zavisi od mene, kao nosioca tog VE90PL.

Znači ASC Vaga? Pa kako onda ništa ne zavisi od tebe, ako ti je PL vladar 2.? A nalazi se u 1. paaa... Tebi ispade vladara gađa ono što ti smatraš da te čini sigurnom. A ono u stvari svo vreme radi protiv tebe. U stvari kao da ono što imaš, ili mislliš da imaš, ili se trudiš da imaš, na kraju nije ono što zadovoljava tvoju VE u Raku, jer se ispostavi da je to loše po nju. A može biti i da si fatalista po pitanju svojatanja kojekakvih loših stvari, a fatalista si baš zato što je PL u 1. pa bi on u svemu da se pronađe, jer si ti duboko ubeđena da ćeš tako na najbolji način da izgradiš svoj karakter. A ako okrenemo, onda je taj PL vladar partnerovog 8. pa ondak trebaš da se pripaziš nekih fatalnih veza a-la "niske strasti".

A može biti i da je vreme da odem da ručam,
ne obraćaj mnogo pažnje na ovo Men, samo malo vežbamo,
hvala lepo, molim lepo, prijatno i doviđenja sajonara
Back to top
menkalinam
MARKAB
MARKAB

PostPosted: Mon May 19, 2008 4:55 pm
PostPost subject:
Reply with quote

nobody wrote:
Znači ASC Vaga? Pa kako onda ništa ne zavisi od tebe, ako ti je PL vladar 2.? A nalazi se u 1. paaa... Tebi ispade vladara gađa ono što ti smatraš da te čini sigurnom. A ono u stvari svo vreme radi protiv tebe. U stvari kao da ono što imaš, ili mislliš da imaš, ili se trudiš da imaš, na kraju nije ono što zadovoljava tvoju VE u Raku, jer se ispostavi da je to loše po nju. A može biti i da si fatalista po pitanju svojatanja kojekakvih loših stvari, a fatalista si baš zato što je PL u 1. pa bi on u svemu da se pronađe, jer si ti duboko ubeđena da ćeš tako na najbolji način da izgradiš svoj karakter. A ako okrenemo, onda je taj PL vladar partnerovog 8. pa ondak trebaš da se pripaziš nekih fatalnih veza a-la "niske strasti".

Ma, to sam ja rekla " sve to ne zavisi od mene..." (Crnjanski, a? napisacu dole...) u smislu: ne mogu se, bez Bozije pomoci, odbraniti. A ne u smislu: ne odgovaram za svoje postupke...

Meni vladara gadja ono sto ja smatram da me cini sigrnom... aplauz Tacno. I odlicno receno! Mislim, desava se... Pa, ja kazem: glupa sam ko noc... luckasti
Ne, stvarno, odlicna ti je ova analiza.
A da se pazim fatalnih veza... Pa, mislis ti da je to izvodljivo? Nema tu fatalnih veza, nego fatalnih epizoda u svakoj svakcijatskoj pojedinacnoj mojoj vezi. Tako da, sve sto se tu moze jeste da obratim paznju (Rumenka) na ponasanje... Iz fundamenta da obratim paznju! Prilikom uvertire tih situacija. Jer, nije stvar u tome da je neka veza fatalna, a neka nije. Nego, da u svakoj moze oziveti VE90PL. Bar ja tako mislim...

Evo sad Crnjanskog...

Zivot

Sve to ne zavisi od mene.

Setim se kako bese lep,
nad vodama dubokim nekim,
kao Mesec beo,
sa lukom tankim i mekim,
jedan most.

I, vidis, to utesi me.

Ne zavisi od mene.

Dosta je da tog dana,
zemlja oko mene zamise preorana,
ili da oblaci prolete
malo nize,
pa da me to potrese.

Ne, ne od mene.

Dosta ce biti ako, jedne zime,
iz vrta jednog zavejanog
istrci neko ozeblo, tudje, dete
i zagrli me.
Back to top
plant
SKAT
SKAT

PostPosted: Mon May 19, 2008 9:07 pm
PostPost subject:
Reply with quote

menkalinam wrote:

Evo sad Crnjanskog...

Zivot

Sve to ne zavisi od mene.

Setim se kako bese lep,
kao Mesec beo,
sa lukom tankim i mekim,
jedan most.

I, vidis, to utesi me.

Ne zavisi od mene.

Dosta je da tog dana,
zemlja oko mene zamise preorana,
ili da oblaci prolete
malo nize,
pa da me to potrese.

Ne, ne od mene.

Dosta ce biti ako, jedne zime,
iz vrta jednog zavejanog
istrci neko ozeblo, tudje, dete
i zagrli me.

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Danas sam trazila ovu pesmu da je stavim odje, kada sam videla, prebiram kada sam je stavila, ne kontam da si to ti uradila... Ja ovu pesmu od Crnjanskog najvise volim, ali ovo nije tvoj MO, a vala ni pored svih falinki nije ni moj. Nije ni moje Mesec-Neptun trigonke.

Setim se kako bese lep,
kao Mesec beo,
sa lukom tankim i mekim,
jedan most.

I, vidis, to utesi me.

Na ovaj deo evo sada da se zaplacem mogu i odmah se setim Mostara i svih Beogradskih mostova i onoga na Moraci i preko Tare i raznih drugih koje volim... Pomislim kako stoje i sta znace i odmah se utesim, uvek je moguce preci na drugu stranu... Uvek je moguce napraviti napredak, ako imalo vere, kao najsireg moguceg pojma i osecaja imamo. Vidis moja mama je imala (nateraste me da otvorim njenu kartu, a to ne radim) VE u vodoliji u 90 sa JU, a meni mila moja ostavila trigon ovih planeta i 90 UR i MA mi u 120 prebacila i svasta jos nesto... Vazda mi je bilo cudno sto je ona najveci od svih hriscana koje poznajem, a nikada nije isla u crkvu, a sve postovala, ne umem ja to da objasnim, nisam znala, dok mi jedna drugarica nije rekla: Nemoj veru da odbacujes ona isijava iz tebe. Tada sam shvatila neke stvari i da ne vredi bezati. lakse je u sumnji biti i na sve prstom pokazivati i sve analizirati i preispitivati i pri tom u moru osecanja samo ona koja nas unizavaju birati, jer drugacije na tom putu ne mozes.
Neuporedivo je teze nekom ili necemu se prepustiti i verovati mu. Na zalost o zivotu sam od smrti ucila i sticajem raznih okolnosti bez "mojih" zena ostala, a bez njih sam bila sakata. Kada je covek sam ne mora postati ni Bog ni Djavo, ali ovom drugom ce se tako lako pribliziti i tako lako na njega naleteti. Ne prilazi, kapiram sta si htela onom recenicom da kazes, ali zlo je bolje ne upoznavati, ne priblizavati mu se. Isprljas se za vasceli zivot, tesko je taj uzas iz sebe izbaciti, tesko mu se odupreti, sve ti postaje normalno, sve ti postaje prihvatljivo, gube se granice. Pljujes i seres na ono najbolje u sebi, rusisi sve blagoslove koje si dobila. Makni se od njega ociju ti. Dobro se oseca, dobru ne treba zlo da bi bilo dobro a zlu dobro treba da bi pokazalo sebi kako je nadmocno, kako je njemu sve lako i ne trebaju mu nikakvi razlozi, caruju nagoni. Lose ti je, ali nastavljas, valjas se u blatu bez trunke stida. Sad
Onda, to se jedino cudesnim moze objasniti, polako se to blato osusi, pa te pece i prvi komadi kora kada pocnu da otpadaju, pece i boli, ali se osecas bolje i pokretljivije i deo po deo ozivljava, pa se jedno jutro probudis i shvatis da sija Sunce, stvarno sija, vidis Mesec uvece kako sija, pa primetis smene godisnjih doba... pa shvatis da jeste tesko ali neuporedivo lakse od onoga u cemu zivis, a zivot nema alternativu... Znas da si ono lepo i cisto uspela da sacuvas makar u milimetrima u naznakama, ali ima ga jos, nije ubijeno, pa je divno...
Tako se preokrece deo po deo i shvatis da zavisi od tebe, da mnogo zavisi od tebe i da dobro prosto nema alternaciju, nema zlo sanse ako se imalo dobra u sebi nadje... Moj najveci strah iz MO90SA bio je da sam to ubila, da sam izneverila sve ono sto sam od moje majke, baba i Biljane moje dobila, pomalo i od oca, ali od njih ponajvise a vidis nisam...
Moja kaljuga za nekoga je smejurija cista, ali kada osetis da sam sebi presudjujes imas samo dva izbora, zivot ili smrt...

ODLUKA

Život je sve nešto iz početka.
Juče i prekjuče sutra ne vrede.
Nema na svetu dva ista petka,
dve iste nedelje,
dve iste srede.

Pa čemu onda razočaranja?
Ako je jedna ljubav - ćorak,
odmah se drukčije i lepše sanja.
I kad si najviše tužan i gorak
nekih se novih očiju setiš
i shvatiš da letiš... divnije letiš.

Ko je to video da dečak pati?
Da kunja kmezav i da plače?
Svaki put moraš iznova znati
da voliš bolje, da voliš jače.
Ne da se vadiš.
Ne da se tešiš.
Već da se istinski do neba smešiš.

Nema na svetu dve iste srede,
dva ista utorka,
dva ista petka.
Sve nove ljubavi drukčije vrede.
Živi se svaki put iz početka.
Živi se da se nikad ne pada.
Da budeš snažniji posle oluje.
I da se u tvom srcu već sada
sto zlatnih zvezda unapred čuje.

Miroslav Antić

Sada neko izvlaci iz mene MO0JU120VE, ono najlepse iz mene i budi nesto sto nije za pisanje, slusam sopstvene recenice i jasno vidim svoje oci u njegovim, a vidis mislila sam da nikada vise nikoga vise ..... Uverena sam da je moja odluka bila dobra. Samo dalje od zla Meki, sto dalje, u mislima u delima ga zaustavljati, na svakoj krivini mu zamaci, u svakom delu... jaci su iskreni osmesi i dobra primisao od svakog zla...
plant
SKAT
SKAT

PostPosted: Mon May 19, 2008 9:10 pm
PostPost subject:
Reply with quote

[quote="nobody"]
plant wrote:

Ti ne pises iz MO120NE?!?! :infarkt:

Ne znam više ni ja Bambić Sad
Ne čini ti se tako, m?

[quote="nobody"]

Ne pises iz tog trigona, nesto si ga zaturila po coskovima, haj izvlaci, znas ti kako umes. Laughing

ljubi
Astro-art.NET Forum Index -> Boki Na Ćoše All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   Reply to topic    Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next
Page 10 of 12
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Astro-art.net | Izrada horoskopa | Kontakt

Google

phpBB
Template by BMan1