Astro-art.NET :: Astrologija - forum :: View topic - Da li je moguce odrediti duzinu zivota ?
Welcome Guest: Register | Log in

FAQ | Search | Memberlist | Usergroups

Kombinacija

Znak: Podznak:

Saznajte svoj podznak!

Opisi znakova - Ovan Opisi znakova - Bik Opisi znakova - Blizanci Opisi znakova - Rak Opisi znakova - Lav Opisi znakova - Devica Opisi znakova - Vaga Opisi znakova - Škorpija Opisi znakova - Strelac Opisi znakova - Jarac Opisi znakova - Vodolija Opisi znakova - Ribe
.: Dopisni tečaj Astrologije :.
Da li je moguce odrediti duzinu zivota ?

Post new topic   Reply to topic    
Astro-art.NET Forum Index -> Astro-Medicina Goto page Previous  1, 2
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Šmišonja
ANTARES
ANTARES

PostPosted: Mon Jan 10, 2005 12:12 pm
PostPost subject: re:Marko
Reply with quote

Quote:
p.s. mada je za taj rad neophodno da budes na izvesnom nivou duhovnog razvica...

*** Interesantna ideja , nisam je se setila ( iako sam rad sa viskom naučila još 1993. godine kada sam učila meditaciju ) , jer ne volim da brkam stvari ~ rad sa viskom ne samo što zahteva odredjeni duhovni napredak , već i velliku posvećenost takvom načinu dolaženja do odgovora ( jer se često dešava da se , kako je to moj Poštovani Učitelj Meditacije Sta'an Stang P'ah govorio :"Ako se u umu otvore neka vrata koja nisu smela da se otvore , može da se desi da čovek skrene sa svog Pravog Puta..." ) ~ šta hoću da kažem : neki put visak ume da te zavede svojim odgovorima , kako bi te Više Sile mogle da vide kako i na koji način ti ( ili bilo ko drugi ko se bavi time ) razmišlja i ponaša se u skladu sa dobijenim odgovorom . . . Samim tim , 90% ljudi koji odgovor dobijaju preko viska ... na žalost ... često šetaju "tankom linijom izmedju genija i ludaka" ... pričam iz iskustva Wink
*** Što se tiče retrifikacije , ja volim da je radim "peške" ~ kao i sve drugo što je vezano za astrologiju ~ idem od ideje da su u stara vremena drevni astrolozi imali : papirus , perce i nebo za rad ... pa što ondak i ja ne bi radila tako ... Wink ... hvala u svakom slučaju što si me podsetio na visak ...
Nena

chiron
OCULUS
OCULUS

PostPosted: Sat Feb 07, 2009 6:21 am
PostPost subject:
Reply with quote

vitez wrote:
obrati se froliju, on kaze da je moguce...

...objasniti nakon što netko umre.
Na savršen način po pravilima.
Ono unaprijed faljevanje događaja se ne računa.

Froli će odrediti dužinu života iz pitanja kad mu netko uputi ovisno o trenutku kad froli dođe svješću do pitanja tj. kad ga vidi ?
Zbilja uvjerljiv način.
Zbilja astrološki.
Bez natala osobe, pomoću Prave astrologije ?

Rolling Eyes

i naravno etički ga prognozirati jer ga se osoba ne tiče po pravilima te astrologije ? Psiha nije bitna.

E Folir Folir , premetaljko moja.

ch
chiron
OCULUS
OCULUS

PostPosted: Sat Feb 07, 2009 6:33 am
PostPost subject: Re: re:Marko
Reply with quote

Oprostite na sitnim komentarima, samo teme za razmišljanje...

Šmišonja wrote:

...rad sa viskom ne samo što zahteva odredjeni duhovni napredak ]

Ne baš. Većina uspješnih radiestezista su slučajno otkrili svoj senzibilitet, Zidari ga smatraju manom i zovu tremor ruku... najviše pogađača viskom sam našao među šarlatanima koji ne razlikuju sklerozu od skolioze pa kažu (na tv-u ) : pa i mislio sam na sklerozu, to su ti bolovi u kičmi jelda, to mi visak kazuje....

Šmišonja wrote:

"neki put visak ume da te zavede svojim odgovorima

naročito pri vjetru, tremoru, namjernom mahanju, nervozi, pretpostavljenom odgovoru i ostalih 100 razloga da ne uspije. Zli visak.
Šmišonja wrote:

*** Što se tiče retrifikacije , ja volim da je radim "peške"
hvala u svakom slučaju što si me podsetio na visak ...
Nena[/color]

Šmišonja, radiestezija i rektifikacija su obrnute stvari. Rektifikacija je precizan kontroliran i rijetko znanstven razumski postupak koji nastoji eliminirati pričinjenja i slučajnosti te samoobmanu, a radiestezija je isključivanje razuma kao smetnje i ponekad je daje točne rezultate, ako je osoba senzibilna, naročito taj čas dok radi. Ako.

Samo ti radi rektifikaciju pješke. Ovo s viskom pustimo neastrolozima koji ne vide razliku i ta ih ne smeta da kažu da su ascendent "našli" viskom.

Ako astrolog radi rektifikaciju viskom to je kao da kaže da kopanje vrta radi tako da pleše oko njega i ne stupi nogom na njegovo tlo.

Ćudljiv prema izbjegavanju razuma u astrologiji je danas
Chiron

Last edited by chiron on Sat Feb 07, 2009 6:50 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
chiron
OCULUS
OCULUS

PostPosted: Sat Feb 07, 2009 6:47 am
PostPost subject:
Reply with quote

ma@tau wrote:

htedoh da ti obrnem paznju da ja rektif asc pomocu viska

stvarno mi je žao zbog terminološke greške ali rektifikacija pomoću viska ne postoji niti je moguća.
rektifikacija je astrološki postupak, metodičan, dokaziv, ponovljiv, egzaktan.

Imao sam dvojicu izvrsnih radiestezista koji su viskom uspješno (previše velik postotak) slučajeva nalazili ascendent.
No to je daleko od dovoljnog za astrologe i uopće za se osloniti.
Evo primjera matau:

ako ne mašiš nikako onda možeš odrediti polžaj bilo koje planete u bilo kojem horoskopu točno .
Sumnjam da bi bio voljan napraviti takav eksperiment i još manje da ne promašiš.

Vidiš problem ?
Ja vidim i prevelik je da bi moja procjena ovisila o viskom pretpostavljenom ascendentu, a time i moj ili čiji tuđi život.

Zamišljen i zabrinut low criteria u astrologiji
Chiron
tetkica
ANTARES
ANTARES

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 7:43 pm
PostPost subject:
Reply with quote

chiron wrote:
vitez wrote:
obrati se froliju, on kaze da je moguce...

...objasniti nakon što netko umre.
Na savršen način po pravilima.
Ono unaprijed faljevanje događaja se ne računa.

Froli će odrediti dužinu života iz pitanja kad mu netko uputi ovisno o trenutku kad froli dođe svješću do pitanja tj. kad ga vidi ?
Zbilja uvjerljiv način.
Zbilja astrološki.
Bez natala osobe, pomoću Prave astrologije ?

Rolling Eyes

i naravno etički ga prognozirati jer ga se osoba ne tiče po pravilima te astrologije ? Psiha nije bitna.

E Folir Folir , premetaljko moja.

ch

neće tako budi siguran, jer se to tako ne radi...

nije bilo daleko...samo sa prve strane...samo klepni na link...
neka ti nije teško...obrni malo...i ne govori napamet, ili iz nekih tebi poznatih pobuda...ja još uvijek ne mogu da se snadjem...
Selgrue wrote:
O ovome se govorilo na tradiciji:
http://www.astro-art.net/forum/viewtopic.php?t=423&start=0
i proverite sve proverite Laughing

tek toliko...
da se vidi da se ima o jadu zabaviti dok se to obradi i to ne horarno nego natalno..da li će neko to tražiti da mu se radi, to je njegova stvar....
estrela27
ALGORAB
ALGORAB

PostPosted: Fri Feb 13, 2009 11:38 am
PostPost subject:
Reply with quote

Ovde je karta zene, koja je zivela 122 godine. Posto neznam sat rodjenja uzela sam 12 sati (kao Astrotheme).
Rodjena je: 21.2.1875 u Arles, Francuska,
Umrla je: 4.8.1997 u Arles, Francuska.

Jos pre par godina sam procitala, da jedna astrologinja iz Hrvatske (mislim da zivi u Zadru) je izracunala, kada ce umreti njezin otac (bez sata rodjenja). Zeznula se za 3 nedelje. Kako ona to zna?

http://i43.tinypic.com/2je5vmr.jpg
Back to top
View user's profile Send private message
estrela27
ALGORAB
ALGORAB

PostPosted: Fri Feb 13, 2009 11:43 am
PostPost subject:
Reply with quote

Ovde je Karta sa tranzitima: 4.8.1997

http://tinypic.com/view.php?pic=257ggm1&s=5

Karta sa progresijama i SA: 4.8.1997

http://tinypic.com/view.php?pic=33mtkxj&s=5

Dobar Astrolog bi morao znati datum smrti. Kako su znali Astrolozi pre vise od 2000 godina?
Back to top
View user's profile Send private message
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Fri Feb 13, 2009 12:19 pm
PostPost subject:
Reply with quote

estrela27 wrote:

Dobar Astrolog bi morao znati datum smrti. Kako su znali Astrolozi pre vise od 2000 godina?

Dobar astrolog bi morao biti dobar covjek prvenstveno. A dobrim ljudima je sve dobro, i ne pada im na pamet da iz sebe pozele tako nesto vidjeti. Evil or Very Mad
Maska
MARKAB
MARKAB

PostPosted: Fri Feb 13, 2009 12:29 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Tu si ostavio nerazjasnjeno: da li je smrt losa..ili manje dostojanstvena od zivota ili je pak rec o poverenju astrologa u zivot i izdaji istog usled prorokovanja smrti?
Granica svake emocije je tacka smrti tj. zaborava i upoznajuci svoju granicu emocije i poverenja upoznajes lice svoje smrti.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Fri Feb 13, 2009 12:44 pm
PostPost subject:
Reply with quote

quote="Maska"]Tu si ostavio nerazjasnjeno: da li je smrt losa..ili manje dostojanstvena od zivota ili je pak rec o poverenju astrologa u zivot i izdaji istog usled prorokovanja smrti?
Granica svake emocije je tacka smrti tj. zaborava i upoznajuci svoju granicu emocije i poverenja upoznajes lice svoje smrti.[/quote]

Naravno.

Samo smrt ce doci i bez astrologa. Njegovo nije da je prorokuje gledajuci trulo covjekovo, koliko covjekove grijehove da prepoznaje, negdje da ga osvjesti sagledavanjem njegovog bica kako ce se ponasati u vremenu. I u par situacija medicinskih, npr. hoce li ili nece neko prezivjeti zbog rizicne operacije

A na Smrt dapace, treba stalno i neprestano misliti! Kao na prirodnost. Ko misli na nju, vidi prolaznost zivota i bespotrebnosti razne. Postaje realniji, principijeljniji, na kraju i moralniji.

Vec sam postavljao:

http://www.youtube.com/watch?v=7TiHMN0N8IU&feature=related
Astro-art.NET Forum Index -> Astro-Medicina All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   Reply to topic    Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Astro-art.net | Izrada horoskopa | Kontakt