Mina bästa knep för att bli motiverad till flytten

Att motivera sig till att utföra uppgifter som vi har svårt att se om värdefulla och roliga är inte alltid lätt. När man skall flytta så dyker det upp många sådana uppgifter som man behöver få gjorda men som inte alls är roliga eller stimulerande. Då är det bra om man kan motivera sig själv till att göra uppgifterna och kanske till och med känna att man utvecklas på samma gång. I den här artikeln kommer jag att dela med mig av mina bästa knep för att motivera mig själv till att komma igång med flytten.

Vi börjar med hur man börjar

Att börja kan ibland vara det svåraste man har framför sig, att bara få bollen i rullning. När bollen väl rullar är den inte alls lika svår att putta framför sig, så hur kommer man igång? Ett sätt jag ofta använder är att börja med den enklaste möjliga uppgiften och se till att den blir gjord. När det kommer till att flytta så är att boka flyttfirma ofta en bra uppgift att börja med, dels för att man bör boka flyttfirma i god tid innan flytten och för att det är en enkel och liten uppgift att börja med. Sök upp en flyttfirma på nätet och ring sedan och boka din flyttfirma så är du igång!

Hur man fortsätter

Genom att dela upp uppgifterna i små delar så blir dem enklare att sätta tänderna i. Att ha uppgifter på en checklista som tar ungefär 30 minuter vardera att utföra brukar man säga är en lagom uppdelning. Man får njuta av att kryssa av uppgifter och det blir heller inte för många så att listan blir rörigt och svår att följa. Så dela upp arbetet i lagom stora delar så att du kan börja få bollen att rulla snabbare och snabbare.

När motivationen faller

Påminn dig själv om varför det är du skall göra dessa uppgifter, tänk dig ditt nya fräscha hem och hur du vill inreda det efter du fått hjälp av erixonflytt.se – flyttfirma göteborg, hur mysigt det kommer att bli att bo där och allt annat positivt som kommer komma ur den här flytten du skall göra. Genom att ha ett mål i sikte längre fram så kan man motivera sig till att utföra en uppgift just nu.