Se upp för bluffande takläggare!

Nu inför vår och sommar så är det många precis om du som väljer att se över sitt hus och då även sitt tak. Det är också nu som en hel del bluff – företag dyker upp och erbjuder sina tjänster.

Låga lockpriser och generösa garantivillkor gör att många blir lurade och går i fällan. Det kan stå dig dyrt i slutändan.

Det är inte sällan som man blir tvungen att riva upp ett nytt tak och göra om det från början efter att ett oseriöst företag har utfört ett dåligt arbete.

Tänk på att alltid granska företaget som du funderar på att anlita en takläggare Stockholm – har dem F-skatt och är dem registrerade som arbetsgivare och för moms? Kontrollera också så dem inte har restförda skulder hos kronofogden genom att helt enkelt ringa till kronofogden och fråga.

Kolla med takentreprenörernas branschorganisation TIB om dem är medlemmar där. Är dem det så är det ett mycket positivt bevis på att dem är seriösa.

Varje sommar så ökar andelen hantverkare som erbjuder sina tjänster och det är inte helt ovanligt att det är utländska ”aktörer” som helt plötsligt dyker upp och erbjuder sina tjänster. Tänk på att alltid begära in referenser på dem takläggare du är intresserad av att anlita.

Utstuderade metoder från falska hantverkare

Bluffande hantverkare använder ofta väldigt utstuderade metoder för att luras. Inte alltför sällan använder man även hotfulla metoder för att skrämma människor att betala för något man inte vill använda eller behöver.

Det har förekommit fall där flera engelsktalande personer, hantverkare har gått fram till eller ringt på takläggare Stockholm och varit väldigt påstridiga i sitt sätt att erbjuda reparation av taket. Ofta är det välväxta personer som bara genom sin närvaro lyckas få personer att känna sig så skrämda att dem går med på vad det som hantverkarna säger. Man lyckas alltså luras genom att skrämmas.

I Skåne var det under 2017 flera händelser och där det gick så långt att polisen i stockholm gick ut och varnade allmänheten för det här beteendet med takläggare.

Vad ska jag göra om jag blivit lurad?

Det första du ska göra är att anmäla det till polisen så dem vet om det och att det finns registrerat. Sen är det bra om du pratar med dina grannar om din takläggare så dem vet om det och varför inte prata med lokaltidningen om ni har någon. Det gäller att sprida informationen om när sådant här har inträffat.