Är det dags att få taket tvättat?

När taket blivit för skitigt så måste det tvättas, och det är inte bara för att det skall se bra ut – det är för att det inte skall gå sönder och börja läcka. Som du säkert redan vet är det väldigt dyrt att reparera fuktskador och att få hål i taket på grund av att man inte tvättat det eller skött det ordentligt är riktigt onödigt. Vad som kan hända om man inte tvättar taket är att blad, kvistar och annat skräp samlas i högar och sedan skapar vattenansamlingar, när dessa sedan blir för tunga kan det bli lite rost-hål eller andra hål och till slut letar sig vattnet in i taket och då finns det risk för fuktskador.

Hitta en bra och billig taktvätt

Att ordna en taktvätt på egen hand är inte särskilt svårt, man behöver en högtryckstvätt och inte så mycket mer. Något som många tycker är läskigt är dock att just klättra upp på taket och tvätta det, många är rädda för att falla ner och skada sig. Därför är det vanligt att man anlitar en takfirma för taktvätt – dels slipper man göra det själv vilket är skönt och dels blir det mycket bättre gjort eftersom dem är professionella och vet precis hur en taktvätt skall gå till för att få optimalt resultat.

Vad är bra pris på en taktvätt?

Återigen beror det lite på vilken typ av tak vi pratar om och hur stort taket är, samt hur svårt det är att komma upp på taket och hur svårt det är att röra sig på taket – allt detta spelar in när man skall räkna ut priset för en taktvätt. Men i runda slängar skulle jag säga att en taktvätt kostar 5000 kronor mer eller mindre beroende på de omständigheter jag just nämnt. Så har du ett stort och otympligt tak så räkna med att det kostar lite mer än 5000 kronor och har du bara ett litet och enkelt papptak så räkna med att det blir billigare – vissa takfirmor har dock en minimum summa för taktvätt så om den är för hög är det kanske bättre att tvätta taket själv – det är som sagt inte alls svårt bara man kommer över sin höjdskräck.