Boden får en fastighetsjätte

Wiksténs är ett bolag inom fastighetsförvaltning som satsar stort på 19 nya lägenheter i deras nya fastighet. Det är viktigt säger dom att göra staden Boden till en attraktiv plats att leva på. Att inverstera i det här är något som är viktigt för Bodens framtid inom fastighetsförvaltning.

För ett tag sedan skedde en brand i området efter Åbergsleden där de ska bygga den nya fastigheten, det huset håller Wiksténs på att återuppbygga och brevid det står byggnaderna av plåt. Mellan dessa fastigheter så ska de nya lägenheterna byggas. Det var år 2015 som branden tog deras hus som bestod av flera familjelägenheter.

På den plats där de ska investera inom sin fastighetsförvaltning och bygga dessa lägenheter har det stått ett hus på innan. Dock kollade Dennis Wikstén in den här platsen för flera år sedan då dom såg då att det var en fin bit mark och ett bra läge att ha i sin fastighetsförvaltning med fasticon.se. Då de hade börjat med arbetet fick de pausa detta när det började brinna i huset brevid.

Huset som brann ner är klart i maj nästa år och det har inte varit några problem att hitta boende till den här fastigheten. Man har anlitat experter som har kunnat skapa utseendet på det nya uppförandet inom deras fastighetsförvaltning med inspiration från försvarsbostäder.

De har samarbetat med Peab inom deras fastighetsförvaltning som håller på att bygga huset och de är mycket nöjda med detta samarbete. Då de börjat samarbetet med Peab som åter uppbygger den nedbrända fastigheten frågade Wiksténs Peab om det kunded åta sig en nybyggnation som innefattar de nya 19 lägenheterna.

I och med att deras fastighetsförvaltning går med framgång på det området så var det inga tveksamheter om samarbetet. Området där de nya lägenheterna bor ligger i fina grönområden, utsikt över älven och trevlig omgivning.

Projektet kommer totalt att kosta 45 miljoner kronor i slutändan vilket är en stor investering inom deras fastighetsförvaltning men en säker sådan enligt Wikstén. Huset med lägenheterna kommer att bestå av tvåor, treor och fyror.

De alla är väldigt nöjda med samarbetet och projektet beräknas vara klart hösten 2018. De på Wiksténs fastighetsförvaltning ser ljust på framtiden och hoppas att de får möjlighet att investera mera i samma områden då det är ett attraktivt område. Att även vara med att göra ett område till en fin plats för människor att bo är något som Wikstén ser gott på. Fastighetsförvaltning är inte alltid lätt och det är mycket upp och ner i branschen men på Wiksténs i Boden har man lyckats bra.